Kokosbutter en Kokosolie Puur en Onbewerkt

Ongeraffineerde Kokosolie of Kokosbutter, ook wel Oleum cocos, kokosvet of klapperolie genoemd, bestaat uit 100% pure en onbewerkte kokosolie of kokosboter


•  geschikt voor huid en lippen
•  prima voor "oil pulling"
•  koudgeperst, ongeraffineerd en puur
•  hoge biologische activiteit
•  voor elk huidtype
•  zuinig in gebruik
•  Kokosbutter of kokosolie is 100% natuurlijk
•  geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
•  geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen,    
   PEG of PPG)

 

Onbewerkte kokosolie en kokosbutter

Kokosolie voor de huid wordt verkregen door het koud persen van het gedroogde, witte vruchtvlees van de kokos nucifera, de kokosnoot. Ongeharde, ongeraffineerde en koudgeperste, kokos huidolie heeft een smeltpunt van 24 tot 26 °C en is in het Nederlandse klimaat meestal gestold en dus een vet, ook wel een boter of butter genoemd. Het heeft een typische kokos geur. Bij iets hogere temperaturen wordt deze kokosbutter vloeibaar ofwel een olie. Vandaar dat we onze kokos zowel een olie als een butter noemen, dat is afhankelijk van de temperatuur. Hoewel het strikt genomen een natuurlijke olie is.
Dit in tegenstelling tot ontgeurde, gebleekte en geraffineerde, niet-natuurlijke kokosolie, deze heeft een smeltpunt van 30 tot 37 °C. Belangrijke eigenschappen en biologische werkzaamheid van kokosolie gaat verloren door dit soort chemische bewerkingen. Denk hierbij aan verlies van vitaminen, mineralen, antioxidanten en fytosterol en de unieke moleculaire samenstelling van kokosolie waar het juist zijn kracht aan ontleent. Dit soort bewerkte kokosolie wordt vaak erg goedkoop aangeboden.
Onze kokos olie is niet bewerkt en koudgeperst, het heeft een kokos geur. Kokosolie is rijk aan verzadigde vetzuren, zoals laurinezuur, myristinezuur en palmitinezuur. Kokosolie is een niet drogende olie.


Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.


Toepassingen Kokosolie of kokosbutter

Kokosolie of butter heeft een beschermende, herstellende en verzorgende werking en kan gebruikt worden als verzorging van de huid, haren en lippen.
 
Kokosolie wordt ook gebruikt om de mond te spoelen, het zgn “oil pulling”. Door het contact met het mondslijmvlies en tanden van de olie zouden allerlei (vet oplosbare) afvalstoffen worden afgegeven aan de olie. Deze olie wordt daarna uitgespuugd.


Pure Kokosbutter zou een natuurlijke zonbeschermingsfactor hebben van rond de 6-8 en op die manier helpen als een natuurlijke bescherming tegen de zon. Belangrijk is wel dat bij natuurlijke producten deze UV-factor moeilijk te bepalen is en per batch kan wijzigen, het blijft dus belangrijk alert te blijven op verbranding door de zon.

>> Extra informatie over natuurlijke zonnebrand oliën


Aanbevolen gebruik pure kokosolie of butter

Huid:

BeriVita Kokosolie kan naar behoefte, dus meerdere keren per dag, aangebracht worden op de huid.
Doordat de kokosboter een smeltpunt heeft van 24 tot 26 °C “smelt” deze op de huid tot een zeer gemakkelijk smeerbare zalf. 
Prima te gebruiken als badolie door 10 ml toe te voegen aan het badwater.
 

Oil Pulling:

Neem 1 theelepel boter op een in je mond, door de temperatuur in de mond, smelt de olie snel tot een vloeistof. Beweeg de olie ongeveer 10-20 minuten onophoudelijk in je mond en tussen je tanden (Let op: niet inslikken!). In de tussentijd kunt u natuurlijk iets anders doen. Vervolgens de olie uitspugen en mond goed spoelen met lauwwarm water en evt. daarna tanden poetsen.

Pure Kokosolie of butter is bedoeld voor uitwendig gebruik.

Bij warm weer is de Kokos Olie vloeibaar, dus oppassen met open maken, bij koud weer (lager dan 24 tot 26 °C) is de olie gestold en dus een butter (zalf).

 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Bevat

cocos nucifera/kokosbutter (99,9%); vitamine e (0,1%)
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen. 
 

Bewaring 

Koel en droog. Bij kamertemperatuur (15-25ºC) is de olie wat minder vast. Mag ook in de koelkast, dan is de butter wel wat harder. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

100ml kunststof pot met metalen schroefdeksel
1000ml kunststof pot, liter verpakking

 

 Kokosbutter of olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Kokosolie of butter producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

Kokosbutter / Kokosolie

Kokosbutter Puur 1 liter

Kokosbutter Puur 1 liter

Kokosboter of kokosolie heeft een beschermende, herstellende, verzorgende werking en kan worden gebruikt voor de natuurlijke verzorging van huid, haren en lippen. Onze...

29,95

Kokosbutter Puur 100ml | Pot

Kokosbutter Puur 100ml | Pot

Pure Kokosboter, kokosolie heeft een beschermende, herstellende en verzorgende werking en wordt gebruikt als verzorging voor huid, haren en lippen. Onbewerkt. Kunststof potje...

7,95

Meer Butters voor Huid & Haar

Avocado Butter | Huid en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Mango Butter | Huid en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Shea Butter | Gezicht, Huid en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Shea Nilotica Butter | Gezicht, Hui

Bekijk productenkeyboard_arrow_right
De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. De olie kan per fles verschillen van kleur en er kunnen lichte vlokken/residu in de fles aanwezig zijn. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen is deze vlok-vorming soms sneller zichtbaar. Door een beetje met de hand te verwarmen, verdwijnt dat meestal snel weer.
 
De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om dit product te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen.