Nieuwe Pure Olie: Abessijnse Olie (Abyssinian Oil)

Nieuwe Pure Olie: Abyssinian Oil

We zijn blij dat we Abessijnse olie hebben kunnen toevoegen aan osn assortiment. We kwamen deze olie veel tegen op blogs en we kregen regelmatig de vraag om deze olie op te nemen in ons assortiment. Helaas is er redelijk moeilijk aan te komen (aan de pure variant). Gelukkig is dat nu gelukt.

Natuurlijke Abessijnse Olie (Abyssinian Oil) is een gele, heldere huid- en haarolie, die behoort tot de drogende oliën. De olie laat zich makkelijk verdelen over de huid en trekt snel in de huid. Abessijnse olie geeft geen kleverig of vettig gevoel na aanbrengen.
Abessijnse olie ruikt natuurlijk. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.
Deze natuurlijke olie heeft een bijzondere structuur die in geen andere plantaardige olie te vinden is, dit zou met name komen door het natuurlijke vetzuur Erucazuur. Hierdoor zou Abessijnse olie, qua structuur en eigenschappen, lijken op walvis olie (walschot). Abessijnse olie is ook rijk aan andere onverzadigde vetzuren.

Abessijnse olie wordt gewonnen uit zaad van de Crambe Abyssinica in het Nederlands wordt dit Afrikaanse bolletjeskool genoemd of Russische Mosterd. Deze plant komt van oorsprong voor rond het Middellandse Zeegebied en delen van Oost-Afrika, zoals Ethiopië (ook bekend als Abessinnië). Crambe wordt circa 1 meter hoog en bloeit met witte bloemen met een geel hart. De bolvormige vrucht groeit in trossen en bevat 1 zaadje. Dit oliehoudende zaad is groen-bruin van kleur. Met koude persing wordt de Abessijnse of Crambe zaadolie gewonnen uit de zaden. Deze olie is nauw gerelateerd aan koolzaad en mosterd en bevat ongeveer 40%-60% erucazuur.

      18-08-2017 15:43     Reacties ( 1 )

Reacties (1)
 .... -  10-09-2018

Abessijnse olie is inderdaad een echt fijne olie. Ik gebruik maar paar druppels op het gezicht, 's morgens en 's avonds. Ik doe er erg lang mee, wel zo fijn:-)