Wierook Waterval, prachtig effect van stromende rook Een opmerkelijke ‘aanwinst’ in ons assortiment is een zogenaamde wierook waterval, van keramiek. Op deze wierook brander wordt een speciale geurkegel, ook wel cone genoemd, geplaatst en de na enige tijd stroomt er rook naar beneden… een bijzonder mooi effect. De smeulende geurkegels kunnen een verschillende geur hebben. Deze geur wordt afgegeven aan de kamer waar de wierook brander staat. Een wierook brander kan een bijzondere blikvanger voor uw huis of praktijk zijn.
 

Wat is een Wierook brander

Wierook branders zijn er in vele soorten en maten en zijn in ruime mate te vinden op internet. Dit soort wierook waterval branders worden ook wel terugstroom, backflow genoemd. Het principe van al deze geur branders is hetzelfde. Wierook branders worden snel populairder vanwege het mooie effect van de rustig stromende en geurige rook. Voor de wierook brander zijn speciale kegels nodig. Deze kegels branden langzaam op. Het bijzondere effect aan dit soort branders is dat de rook naar beneden stroomt, in plaats van naar boven. Dit geeft een soort waterval effect. De rook "valt" als het ware van deze keramische brander naar beneden.
De rook komt vrijwel niet in de ruimte als er geen beweging is van lucht, dus windstil. Is er wel beweging van lucht, door een dichtslaande deur bijvoorbeeld, dan zal de rook zich in de ruimte verspreiden. Sommige mensen kunnen hiervan een wat benauwd gevoeld krijgen, anderen vinden de rokerige geur juist heerlijk. Dat is een kwestie van persoonlijke smaak.
 

Hoe kan de rook naar beneden stromen?

Normaal gesproken gaat rook altijd omhoog, dat komt doordat warme lucht opstijgt. Door de speciale vorm van de kegels en de holte in deze kegels, zal de rook naar beneden vallen. Door het speciale ontwerp van de wierook brander zal de rook naar beneden stromen, zoals een waterval. Dat gaat dus vanzelf, zonder elektriciteit of batterijen.
 

Speciale geur kegels voor de wierook waterval, brander

Er zijn verschillende soorten geur kegels voor de wierook brander: Sandelhout, Rozen, Jasmijn, Groene Thee en Lavendel. Deze kegels branden, gemiddeld, ongeveer 10 – 15 minuten. De geur kegels voor de wierook brander bestaan uit houtpoeder. Dat houtpoeder wordt in elkaar zijn geperst tot speciaal gevormde kegels. De afmeting van 1 geurkegel is ongeveer 12x37mm.
 

Gebruiksaanwijzing van de wierook brander

Een wierook brander is eenvoudig in gebruik. Het belangrijkste is dat de wierook brander op een plek wordt gezet die geheel wind vrij is. Steek een geurkegeltje aan en wacht tot de kegel brandt. Blaas dan het vlammetje uit. Zet het smeulende kegeltje op de keramische wierook brander. Eerst zal de rook alleen nog omhoog gaan maar na een ogenblik wachten zal de rook ook naar beneden beginnen te stromen.
 

Veiligheid en de wierook brander

Een wierook brander is veilig maar een aantal tips kunnen wel handig zijn.
  • Plaats de wierook brander op een stevige, harde ondergrond, beste om er nog een onderlegger of plaatje onder te doen.
  • Zet een kopje water in de buurt van de brander
  • Leg een tang naast de brander. Hiermee kunt u het smeulende kegeltje eventueel oppakken en in het water doven.
  • Let op, ook wanneer het kegeltje uit is gebrand, kan het nog heet zijn. Gebruik ook dan het tangetje en het water en gooi het daarna weg.
  • Wacht na het doven van het kegeltje tot deze is afgekoeld
  • Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden
  • Niet onbeheerd laten branden, smeulen

Onze Wierook brander, waterval vindt u hier>>
Geurkegels voor de wierook brander vindt u hier>>
      15-12-2019 10:04     Reacties ( 3 )
Reacties (3)
 Pol -  15-02-2020

Het ruikt niet zoals bv etherische olie maar ik heb m ook en vindt t wel lekker. Rokerig wierookachtig en t effect met die rook die naar beneden stroomt is geinig

 Ria -  01-02-2020

Ja inderdaad heel mooi heb hem thuis staan,maar helaas zijn de geuren van deze speciale kegeltjes zeer slecht,het ruikt echt niet lekker.Misschien hebben jullie andere soorten die lekkerder ruiken.Ik heb geprobeerd met andere kegeltjes die heerlijk ruiken maar die geven geen waterval effect.Wat raden jullie mij aan?Met vriendelijke groet,Ria

 Mark -  19-12-2019

Heerlijke wierook geur, blijft lang hangen, vrienden vonden het naar een kerk ruiken maar ik vind t erg lekker