wasnoten wasbal set natuurlijk wassen combinatie wasbal wasmachine wassen zonder wasmiddel wasnoten startset 150gr wasnootschalen india waszakje wasnoten afmetingen wasbal rijpe wasnoten wasnoten boom wasnoten wasnoten certificaat berivita
wasnoten wasbal set natuurlijk wassen combinatie
wasbal wasmachine wassen zonder wasmiddel
wasnoten startset 150gr
wasnootschalen india
waszakje wasnoten
afmetingen wasbal
rijpe wasnoten
wasnoten boom
wasnoten
wasnoten
certificaat berivita

Wasbal en Wasnoten 150gr met Waszakje Set - Wassen Zonder wasmiddel

Wasbal en wasnoten set om te wassen zonder wasmiddel. Set bevat 150gr wasnoten met waszakje en een wasbal. 150 gram wasnoten is goed voor zo'n 30 natuurlijke wasjes. Een Wasbal kan tot 1500 wasjes mee

12,95
per Set
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 12,95
2 € 12,45 € 12,95 3% korting
3 € 12,20 € 12,95 5% korting
4 € 11,95 € 12,95 7% korting
wasnoten wasbal set natuurlijk wassen combinatie
Wasbal en Wasnoten 150gr met Waszakje Set - Wassen Zonder wasmiddel
12,95
per Set
 • 100% Plantaardig Wassen
 • Natuurlijk: Zonder Chemische Toevoegingen
 • Voordelige Combinatie Set

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Wasbal en Wasnoten 

Duurzaam wassen zonder wasmiddelen met wasnoten en wasbal. Wasballen en wasnoten zijn twee natuur- en huidvriendelijke manieren van wassen, die elkaar kunnen versterken. Deze set bevat 150gr wasnootschillen, een katoenen waszakje en een wasbal. 150gr wasnoten is ongeveer voldoende voor 30 keer wassen en de wasbal gaat soms wel tot 1500 wasbeurten mee. Wasnoten en wasballen geven geen geur af. De geur van het wasgoed is neutraal na gebruik van de wasnoten. Enkele druppels geurolie, BeriVita Etherische Olie, op het waszakje druppelen of 10 druppels geurolie in het wasverzachter bakje doen kunnen uw wasgoed toch een geurtje geven.
 

Wasnoten

Wasnoten worden al eeuwen lang gebruikt in India en Nepal als wasmiddel. Wasnoten zijn de vruchten, noten van de wasnotenboom ook wel Sapindus Mukorossi genoemd. In de schaal van deze natuurlijke wasnoot of zeepnoot, zit het bestanddeel ‘saponine’, dat als zeep fungeert na contact met water. Wasnoten maken uw wasgoed schoon zonder chemicaliën en daarmee zonder het milieu verder te belasten. Bovendien groeien deze noten aan bomen, die kooldioxide absorberen en zuurstof produceren. Daarbij kan het wassen met zeepnoten ook een goed alternatief zijn voor mensen met overgevoeligheid voor chemicaliën.

► Hier vindt u een handig filmpje over gebruik van wasnoten

 

Wasballen

Onze wasballen hebben een specifieke vorm waardoor er goed contact is met het water en het wasgoed. De wrijving tussen wasgoed, water en wasbal kan bijdragen aan het reinigen van de was.
De wasbal bevat daarnaast minerale en keramische ballen, deze verhogen de pH-waarde waardoor onzuiverheden en vlekken beter oplossen in het water. Dit reinigt de was. Daarnaast zou de wasbal een antibacteriële werking hebben. De wasbal is zeker tot 1500 keer te gebruiken maar mogelijk vaker. De wasbal is geschikt voor alle stoffen bij wastemperaturen tot 80°C. Wasballen geven geen schuim bij het wassen.

 

 • Vriendelijker voor het milieu
 • Geschikt voor alle soorten gekleurde kleding
 • Voor wasprogramma's tot 80° C
 • Zonder oplosmiddelen, zepen, bleekmiddel of geurstoffen
 • Geschikt voor mensen met een allergie of gevoelige huid
 • Kan tot 1500x gebruikt worden
 

Wassen zonder wasmiddel

De wasnoten en de wasbal kunnen prima samen worden gebruikt en versterken elkaars werking. Zeker bij sterk vervuilde was is dat gewenst.
 

Wasnoten

Neem 5-8 wasnootschillen en doe deze in de meegeleverde, katoenen waszak. Zakje goed dichtknopen. Eventueel het zakje eerst in wat water bevochtigen. Het waszakje tussen het wasgoed in de machine leggen. Vervolgens het wasprogramma starten (30 ºC-90 ºC). Na afloop van het wasprogramma het katoenen waszakje uit de machine halen.
U kunt hetzelfde waszakje voor een tweede of derde keer gebruiken, zeker indien u bij wat lagere temperaturen wast. Bij 90 ºC graden kunt u 1x wassen met de wasnoten maar bij 30-50ºC kunt u zeker 3x wassen met 1 zakje. Eventueel tussendoor aanvullen/vervangen met enkele nieuwe schaaltjes. Het zakje kunt u tussendoor gewoon laten drogen.
De wasnoten zijn uitgewerkt als ze week en sponsachtig aanvoelen in natte toestand. Zakje dan helemaal leegschudden, de gebruikte wasnoten kunnen zó in de groene bak of op een composthoop.
Spoel het zakje daarna goed af onder de kraan.
Bij het gebruik van wasnoten heeft u GEEN wasverzachter nodig. Het wasgoed is na het wassen al aangenaam zacht - alsof er wasverzachter is gebruikt.
De geur van het wasgoed is neutraal. Enkele druppels BeriVita Dennenolie of Lavendel Etherische Olie op de waszak druppelen of 10 druppels etherische olie in het wasverzachter bakje doen kunnen uw wasgoed toch een geurtje geven.

 

Wasbal

Wasballen kunnen uw vuile was reinigen zonder chemische wasmiddelen. Eenvoudig in gebruik en goed voor tenminste 1500 wasbeurten. De wasbol heeft geen geurstoffen, enzymen of chemische toevoegingen en ontziet uw huid én kleding. Dus prima te proberen bij allergie voor wasmiddelen. De afmetingen van de wasbal: Hoogte: 75mm, diameter 95mm.

 • Stop de kleding, samen met de wasbal in de wasmachine. Het is niet nodig daar waspoeder of wasmiddel aan toe te voegen. U kunt wel natuurvriendelijke wasnoten toevoegen. We raden aan per 3 kilo wasgoed 1 wasbal te gebruiken, heeft u meer was, dan een extra wasbal toevoegen.
 • Laat u reguliere was programma starten. Resultaten zijn er al bij een kort programma maar hoe langer het wasprogramma hoe beter de waskracht
 • Na afloop van het wasprogramma de wasbal uit het wasgoed halen en laten drogen aan de lucht, eventueel in de zon. De wasbal nooit in de droger stoppen.
 • De wasbal is soms tot 1500 wasbeurten te gebruiken.
 • De wasbal wordt lichter van gewicht bij veelvuldig gebruik. Als de balletjes bijna niet meer te horen zijn bij schudden van de wasbal, is de wasbal op.
 • Soms geeft een wasbal bruinige vlekjes, deze zijn afkomstig van de keramische balletjes. Pas dus op bij witte was. Hiervoor is de wasbal minder geschikt.

Alles over Wasnoten

Hier vindt u zeer veel informatie over Wasnoten. Informatie over gebruik, eigenschappen en toepassingen. Daarnaast veel tips over de vele manieren om wasnoten te gebruiken. Verder nog een uitgebreide FAQ over wasnoten.

klik hier

Alles over Wasnoten

Hier vindt u zeer veel informatie over Wasnoten. Informatie over gebruik, eigenschappen en toepassingen. Daarnaast veel tips over de vele manieren om wasnoten te gebruiken. Verder nog een uitgebreide FAQ over wasnoten.

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008