Teunisbloemolie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Teunisbloemolie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Koudgeperste Teunisbloemolie is afkomstig van de zaden van de Teunisbloem, ook wel Evening Primrose genaamd. Deze plantaardige olie is van nature rijk aan GLA en zeer geschikt voor gebruik op de huid als natuurlijke huidolie.
 

  • droge huid
  • bescherming tegen huidveroudering
  • huidaandoeningen
  • rijk aan gammalinoleenzuur, van nature tenminste 10%
  • koude persing uit zaden Teunisbloem
  • teunisbloemolie, evening primrose = 100% natuurlijk
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)​

 

Wat is Teunisbloemolie

Teunisbloemolie is van nature zeer rijk aan Gamma-Linoleen-Zuur (GLA) of Omega-6-vetzuur. Onze teunisbloem huidolie bevat tenminste 10% GLA van nature. Daarnaast bestaat deze plantaardige huidolie uit andere meervoudig onverzadigde vetzuren.
De latijnse naam van de Teunisbloem is Oenothera Biennis, van oorsprong is deze plant afkomstig uit Noord-Amerika. In de het verleden was de Teunisbloem plaatselijk bekend om haar medicinale eigenschappen, met name bij verschillende, lokale indianenstammen. Pas na in de 18de eeuw, kwam deze plant naar Europa. De Nederlandse naam Teunisbloem komt van St. Anthonius van Padua, later geworden tot Teunisbloem.
Teunisbloemolie is een lichtgele, heldere olie. De olie behoort tot de drogende oliën en trekt redelijk snel in de huid. Deze huidolie heeft vrijwel geen geur.

 

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid kan een meer niet-drogende olie geschikter zijn. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Teunisbloemolie

De zaden van de Teunisbloemplant worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een foto van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de teunisbloemolie uit de zaden gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.

 

Toepassingen Teunisbloemolie op de huid 

Door het hoge gehalte GLA, wordt Teunisbloemolie vaak gebruikt ter verzorging van eczeem, een droge huid en bij huidschilfers. Verder heeft Teunisbloemolie een vitaliserende invloed op de huid en zou de huid daardoor beschermen tegen huidveroudering. De huid blijft er gladder en egaler uitzien. Teunisbloemolie laat zich goed mengen met andere plantaardige oliën.
 

Aanbevolen gebruik Teunisbloemolie

Puur

2x per dag scheutje teunisbloemolie aanbrengen op de iets vochtige huid. Masseer rustig met ronddraaiende bewegingen in totdat de olie volledig is opgenomen. Eventueel kan make-up hierna aangebracht worden.
 

Mengen

Extreem droge huid: 50/50 Teunisbloemolie mengen met een pure butter

Verzorging bij Rosacea, dagelijks aanbrengen: 50ml Teunisbloemolie mengen met 40ml Borage olie en 5 druppels lavendel etherische olie en 10 druppels tea tree olie 
Als de klachten zijn afgenomen eventueel naar 2x per week aanbrengen.

BeriVita Teunisbloemolie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.


Samenstelling

Teunisbloemolie/Oenothera Biennis seed oil (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring 

Droog, koel en donker bewaren (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
200ml pompfles glas
1000ml (liter) fles


 

Teunisbloemolie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Teunisbloemolie voor de huid, vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008