Rozemarijnolie, Sandelhoutolie en Haargroei

Rozemarijnolie, Sandelhoutolie en Haargroei

Sandelhout, Rozemarijn geur en haargroei

De geur van etherische oliën wordt veel gebruikt als krachtige middel, om bijvoorbeeld rustiger te kunnen slapen, bij meditatie maar ook als afwerend middel tegen insecten.
Een bijzonder effect van etherische oliën is daar recentelijk aan toegevoegd. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de geur van etherische sandelhout olie de haargroei zou kunnen stimuleren!
Het bleek dat, in een laboratorium, de geur van Sandelhout olie de haren harder deed laten groeien. De hoofdhuid blijkt namelijk ‘sensoren’ te hebben die gevoelig zijn voor de geur van Sandelhout. Veel onderzoek is nog nodig en ook bezig op dit moment, maar na een zogenaamde haarpluktest, bij 20 vrouwelijk vrijwilligsters, bleek dat er bij deze vrouwen minder haaruitval was nadat ze waren blootgesteld aan sandelhout geur.
(bron: Volkskrant)
Van rozemarijnolie wordt ook beweerd dat het een wondermiddel is dat de haargroei zou stimuleren. Onderzoek uit 2015 liegt er niet om en toont aan dat de etherische olie een effect heeft op het stimuleren van de haargroei. Ook zou het uw haren beschermen tegen haarbreuk, waardoor de haren sterker worden en minder snel uitvallen. Bij last van een jeukende hoofdhuid of roos kan de olie ook effectief zijn. Dat komt door de ontstekingsremmende effecten. Bron: Linda, https://www.linda.nl/lifestyle/beauty/rozemarijn-olie-schijnt-wonder-haar
 

Etherische oliën bij haarproblemen

Gebruik van Sandelhoutolie in de haren

U kunt 5-10 druppels etherische sandelhoutolie mengen met 50ml reguliere shampoo, conditioner of toevoegen aan een natuurlijke haarolie. Aanbrengen op de haren en goed laten inwerken.
Sandelhoutolie vindt u hier>>

 

Rozemarijn Etherische olie

Etherische Rozemarijnolie wordt regelmatig toegepast op behaarde (hoofd-) huid. Rozemarijn olie zou namelijk de haargroei in geringe mate stimuleren, de haarveroudering vertragen en haarroos te verminderen.
Gebruik van rozemarijn olie in de haren kan door enkele druppels rozemarijn etherische olie toevoegen aan twee eetlepels van een pure, natuurlijke olie, zoals Jojoba olieAmandelolieArganolieMoringa olie of Macadamia olieBreng het op uw haar en masseer vanaf de punten naar de hoofdhuid. Tenminste 30 minuten laten inwerken en dan haar wassen zoals gewoonlijk met bijvoorbeeld een milde shampoo.
Rozemarijn olie vindt u hier>>

 

Ylang Ylang Etherische Olie

Bij broos en breekbaar haar wordt Ylang Ylang Olie gebruikt. Deze etherisch olie is dan ook vaak aanwezig in allerlei haarverzorgings producten. Broos en breekbaar haar zou herstellen met Ylang Ylang Olie. Voor gebruik in het haar kunt u 5-10 druppels Ylang Ylang toevoegen aan 50ml reguliere shampoo of een pure haarolie.
Ylang Ylang olie vindt u hier>>

De etherische oliën die worden gebruikt bij haarverzorging zijn ook eenvoudig te bestellen in een voordeelset, deze vindt u hier>>

 

Pure haarolie mix met Batana Olie, Castorolie en Rozemarijnolie vindt u hier>>


We hebben nog meer natuurlijke producten voor de verzorging van uw haar en hoofdhuid. Meer informatie vindt u hier>>
 
      25-11-2022 21:22     Reacties ( 6 )
Reacties (6)
 Mach -  25-11-2022

Leuk en bijzonder dat groei van de haren zo werkt met geuren en etherische olie. Ik zou denk ik wel mengen met een goede pure olie. Castor ofzo

 Cristel -  26-10-2018

Blijft een bijzonder verhaal dat geur van sandelwood de haren laat groeien maar is wel overal in het nieuws geweest...

 Chant -  12-10-2018

Ik vindt die etherische olien voor de haren wel makkelijk in een set maar ik gebruik ze niet voor de haren, is zo ook prima. Vraag aan berivita: krijgen jullie ook nog eens lotus olie? Bedankt en toffe site met heel veel keus in etherische olie, en andere dingen!

 Jenterosa -  09-10-2018

Het is misschien geen etherische olie, maar henna doet wonderen voor mijn haar, echt een aanrader.

 CH -  07-10-2018

Ik mis in het stukje nog andere etherische olien bij haarproblemen, bv scharlei olie, cederolie. Die olien worden ook vaak gebruikt in de haren, niet om haargroei te bevorderen maar om het haar dikker te maken. Misschien nog een leuke aanvulling op dit stukje naast de sandelhout, ik had het van de sandelhout olie jaar geleden ook al ergens gezien op een blog maar toen was dat onderzoek nog niet gedaan dacht ik.... sandelhout is wel erg lekkere olie, met of zonder haargroei! Cheers

 Frank -  05-10-2018

Klopt dat nieuws van sadelhout was ook op rtl, panorama en miljoen andere sites.... schijnt dus echt waar te zijn..als t zo dus dan is het wel mega nieuws zeg... ongelooflijk. Maar zoals altijd... eerst zien dan geloven maar opmerkelijk.blijft t. Haren die harder zouden groeien door de geur van Sandelhout...

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008