Indigo Poeder 100% Zuiver 100gr

0 Beoordelingen
indigo haar kleur indigofera tinctoria powder indigo haar kleur indigofera tinctoria powder indigo haar kleur indigofera tinctoria powder indigo haar kleur indigofera tinctoria powder

Indigo poeder 100% puur en natuurlijk voor uw haren. Indigo poeder wordt gebruikt voor natuurlijk kleuren van haren en als natuurlijke kleurstof in zepen. Puur Indigo poeder komt van Indigo bladeren.

4,95
Prijs per 100gr
Op voorraad
Verzendkosten € 3,95
Levertijd Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Productvarianten: Indigo Poeder 100% Zuiver 100gr
indigo haar kleur indigofera tinctoria powder
indigo poeder
Meer bestellen = Extra korting!
Aantal Prijs per 100gr
1
€ 4,95
2
€ 4,95 € 4,50
Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Indigo Poeder Puur 100gr 

Indigo poeder is een fijngemalen, 100% natuurlijk poeder, zonder toevoegingen. Indigo poeder wordt al sinds de oudheid gebruikt als natuurlijke haarverf en kleurstof. Indigo poeder is verpakt in een hersluitbare, eco-vriendelijke pouch verpakking. Deze indigo poeder is niet geschikt voor het kleuren van textiel. Daarvoor moet het worden bewerkt.
 

Wat is Indigo poeder

Indigo poeder wordt gemaakt van de plant Indigofera Tinctoria. Deze struik wordt ook wel echte Indigo genoemd en wordt al eeuwenlang gekweekt voor het gebruik als natuurlijke kleurstof. Zo heeft Marco Polo al melding gemaakt van het gebruik van Indigo in India. Van de gedroogde bladeren van Indigo plant wordt Indigo poeder gemaakt. De bladeren worden gewassen, gedroogd en fijngemalen, dan ontstaat Indigo poeder. Indigo poeder is groen en ruikt een naar erwten. Dat is ook niet zo gek aangezien de indigo struik en de erwt tot dezelfde plantenfamilie behoren.
 

Kleurpasta maken met Indigo Poeder

Schep de gewenste hoeveelheid Indigo poeder in een glazen of stenen bakje, geen metaal, en voeg hierbij, langzaam, warm tot heet water. Roer dit mengsel met een kunststof of houten stokje/lepel, tot er geen brokken of stukjes meer zijn. Er is een stevige maar gladde pasta ontstaan, beetje zoals yoghurt. Breng een beschermend laagje aan bij uw haar- of baardgrens om ervoor te zorgen dat overtollige kleurpasta uw huid niet verkleurt. Hiervoor kunt Shea Butter gebruiken, deze vindt u hier>>.
Masseer de indigo kleur pasta direct na mengen in uw haren of meng met Henna pasta. Ongeveer 2-4 uur laten inwerken. Eventueel onder folie of een oude badmuts. Verwijder resten van de kleurpasta van de huid. Vervolgens goed uitspoelen met ruim lauw water en de haren eenmalig wassen met een milde shampoo.
Voor afdrogen van de haren kunt het beste een gekleurde handdoek gebruiken. Als het haar nat is, niet direct op een kussen gaan liggen, het haar kan nog een beetje kleur afgeven. 
Onder invloed van zuurstof kleurt de Indigo nog enige tijd door. Na enkele dagen geeft de kleuring met indigo pasta het eindresultaat.
 

Hoeveel kleurpasta moet ik maken?

Uiteraard zijn het gemiddelden maar u kunt aanhouden dat zo'n 70–100 gram kleurpasta nodig is bij kort haar. Bij haar tot op de schouders zo'n 150-250 gram pasta en bij lang haar 300-400 gram. Bij erg lang haar kan er meer pasta nodig zijn.
 

Gebruik Indigo Pasta in Haren

Indigo poeder kunt u op verschillende manieren gebruiken om haren te kleuren. Het gebruik van op planten gebaseerde kleurstoffen op chemisch gekleurd haar kan tot onverwachte resultaten leiden. De natuurlijke kleuren kunnen intenser zijn of anders reageren met de chemische kleuring en zo een groene, blauwe of zelfs paarse kleur te maken. Verder is gebleekt of licht haar erg gevoelig voor natuurlijk kleurpoeder. Dus altijd eerst op een klein stukje (afgeknipt) haar testen. We bevelen ook aan om de natuurlijke poeders niet te gebruiken op gebleekt of licht haar. NOOIT haren bleken na gebruik van natuurlijke kleur poeders. U kunt met Indigo en Henna als haarkleuring, alleen donkere tinten haar als resultaat krijgen, nooit lichter dan uw oorspronkelijke haarkleur.
Indigo poeder pasta wordt vrijwel altijd gecombineerd met Henna poeder pasta. Alleen gebruik van Indigo pasta zou een donker blauwe kleur geven. Om de pasta een wat aangename geur te geven kunt u een scheutje Rozenwater of Lavendelwater toevoegen en dit er door mengen.
De kleurpasta aanbrengen op schone haren, zonder gel en haarlak. Bescherm uw kleding, voorkom morsen en draag handschoenen. Kleurpasta streng voor streng aanbrengen, begin in de nek en werk dan langzaam omhoog. Ondertussen de kleurpasta grondig over de gehele lengte van het haar verdelen. Bedek daarna het haar eventueel met folie. Wikkel daarover een handdoek om het haar warm te houden.

 

Welke mix van Indigo en Henna pasta te gebruiken om een bepaalde haarkleur te krijgen?

Bij plantaardige haarverf heeft de oorspronkelijke haarkleur veel invloed heeft op het resultaat. Het verven van een test lokje haar bevelen we dan ook aan. De Henna pasta en Indigo pasta apart van elkaar maken en vlak voor gebruik samenvoegen, zeer goed mengen, anders kunnen er strepen ontstaan in uw gekleurde haar. 
► Hoe u Henna poeder pasta poeder kunt maken vindt u hier.
Verder is het goed te weten dat Indigo kleur sneller vervaagt dan Henna kleur dus uw kleur kan naar verloop van tijd wat veranderen.

Onderstaande verhoudingen Indigo poeder pasta en Henna poeder pasta, voor het kleur resultaat, zijn een schatting. Het resultaat zal niet bij iedereen, altijd hetzelfde zijn. U kunt hier naar eigen inzicht en ervaring van afwijken. Het zal soms wat experimenteren is. Soms kunnen meerdere verfbeurten nodig zijn voor het gewenste resultaat. Hoe vaker uw een kleurpasta gebruikt, hoe intenser de kleur.Heeft u blond of donkerblond haar?

 • Resultaat lichtbruin haar: 35% Indigo pasta en 65% Henna pasta
 • Resultaat bruin haar: 50% Indigo pasta en 50% Henna pasta
 • Resultaat donkerbruin haar: 65% Indigo pasta en 35% Henna pasta

 

Heeft u roodachtig haar?

 • Resultaat bruin haar: 50% Indigo pasta en 50% Henna pasta 
 • Resultaat bruin met rode gloed: 35% Indigo pasta en 65% Henna pasta
 • Resultaat donkerbruin haar: 65% Indigo pasta en 35% Henna pasta
 

Heeft u bruin haar?

 • Resultaat donkerbruin haar: 65% Indigo pasta en 35% Henna pasta
 

Heeft u zwart haar?

 • Resultaat zwart haar met rode gloed: 65% Indigo pasta en 35% Henna pasta
 

Heeft u vrijwel helemaal grijs haar? 
Voeg bij de Indigo pasta een halve eetlepel keukenzout per 100gr Indigo poeder toe. De kleur wordt daardoor versterkt.

 • Resultaat lichtbruin haar, rode koper gloed: 35% Indigo pasta en 65% Henna pasta
 • Resultaat bruin met rode gloed: 50% Indigo pasta en 50% Henna pasta
 • Resultaat donkerbruin haar: 65% Indigo pasta en 35% Henna pasta


► Voor de natuurlijke haarverzorging van uw gekleurde haren, hebben we verschillende producten, deze vindt u hier>>

► U kunt ook BrahmiShikakaiAmla en Reetha, Wasnoten poeder mengen en deze gebruiken om uw haar te wassen en te verzorgen.

Indigo poeder is uitsluitend voor uitwendig gebruik, vermijd contact met uw ogen en mond en gebruik niet op beschadigde huid. Niet geschikt voor het kleuren van textiel.

Bevat: Indigo poeder, Indigofera Tinctoria Powder 100%
Herkomst: India

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Staat: nieuw

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@berivita.com

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Indigo Poeder 100% Zuiver 100gr
Laat een review achter
Versturen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008