Baobab Poeder 100% Zuiver 1kg

0 Beoordelingen
baobab poeder kg baobab poeder kg baobab poeder kg baobab poeder kg baobab poeder kg

Zuiver Baobab fruit poeder is een fijngemalen poeder van Baobab vruchten, afkomstig van de bekende Afrikaanse Baobab boom, Adensonia. Toegepast in vele traditionele recepten voor huidproducten.

25,95
Prijs per kg
Niet op voorraad Onze excuses, dit product is tijdelijk uitverkocht. Het is besteld maar we wachten op aankomst in Nederland.
Verzendkosten € 3,95
Productvarianten: Baobab Poeder 100% Zuiver 1kg
baobab poeder kg
baobab fruit poeder 100gr
 
Meer bestellen = Extra korting!
Aantal Prijs per kg
1
€ 25,95
2
€ 25,95 € 23,95
3
€ 25,95 € 21,95
Heeft u een vraag over dit product of over het bestellen?

Mail ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Baobab Vruchten Poeder 1kg 

Grootverpakking, 1kg, puur Baobab fruit poeder. Dit natuurlijke poeder zijn fijngemalen Boabab vruchten, afkomstig van de bekende Afrikaanse Baobab boom, Adensonia. Zonder bewerkingen en zonder toevoegingen. Toegepast in vele traditionele recepten voor huidproducten.

Baobab of apenbroodboom, Adansonia is een geslacht van acht soorten dikstammige bomen uit droge, warme gebieden. Zes soorten stammen uit Madagaskar, één soort uit het vaste land van Afrika en één soort uit Australië. De bomen kunnen wel 500 tot 600 jaar oud worden en ruim 40 meter hoog. Ze hebben een uitzonderlijk grote stamomtrek, de diameter van de Afrikaanse baobab tot 11 m met een omtrek tot maar liefst 34 meter. De boom slaat water op in de dikke stammen tijdens het natte seizoen om zo het droge seizoen te kunnen overleven.

Door zijn vorm lijkt het alsof de baobab boom op zijn kop staat. Volgens een legende van het San-volk is de boom voor straf door de goden uit de hemel op de aarde gegooid en op zijn kop terechtgekomen. Daardoor lijkt het alsof de wortels in de lucht steken (en de kruin in de grond staat). De bomen kunnen erg oud worden. Afrikaanse olifanten eten de zachte bast van de Afrikaanse baobab. Onder meer bavianen en andere apen eten de vruchten. Daarom worden de bomen ook wel apenbroodboom genoemd. de boom staat ook wel bekend onder de namen ‘boab’, ‘boaboa’, ‘tabaldi’, ‘bottle tree’, ‘upside down tree’ en ‘monkey bread tree’. De Afrikaanse baobab boom heet Adansonia digitata.

Baobab vruchten worden geplukt, gedroogd en fijngemalen. In Afrika wordt Boabab fruit poeder gebruikt in allerlei traditionele recepten voor huidproducten en/of lichaamspakkingen.
 

Gebruik Baobab poeder

Gebruiken naar eigen inzicht in b.v. eigen gemaakte (DIY) cosmetica. Oplossen in een kleine hoeveelheid water of natuurlijke olie en/of toevoegen aan pasta voor het gezicht en haren of lichaamspakkingen.
 

Voorbeeld van een recept voor een huid- of haarpasta met Baobab poeder

Schep enkele eetlepels Baobab poeder in een glazen of stenen bakje (geen metaal) en voeg hierbij, langzaam, warm tot heet water. Roer dit mengsel met een kunststof of houten stokje/lepel, tot er geen brokken of stukjes meer zijn er een stevige maar gladde pasta ontstaat. Is het mengsel te dik, voeg meer water toe en als het mengsel te dun/waterig is, voeg een beetje extra Baobab poeder toe. Breng de pasta aan op uw huid of haar als deze nog handwarm is. Ongeveer 10-15 minuten laten intrekken en vervolgens afspoelen met ruim lauw water. Let op: Laat de pasta nooit helemaal indrogen of hard worden.

Na afspoelen de huid of haar droog deppen met een handdoek en eventueel een pure huidolie aanbrengen zoals Arganolie.


Baobab poeder is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.


bevat: Adansonia/Baobab fruit poeder 100%
herkomst: Ghana

► We hebben ook Baobab Olie in ons assortiment: Deze vindt u hier

→ Extra Informatie Baobabolie

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Staat: nieuw

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@berivita.com

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Baobab Poeder 100% Zuiver 1kg
Laat een review achter
Versturen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008