Passievrucht Olie: Informatie, Werking, Gebruik en Toepassing

Passievrucht Olie Puur en Onbewerkt

Passievrucht olie is een natuurlijke en onbewerkte olie, afkomstig van de zaden van passievruchten. Deze 100% plantaardige olie kan worden gebruikt als natuurlijke huidverzorging en beschermer van de huid.

 
 • beschermt en verzorgt droge en normale huid
 • natuurlijke, verzorgende haarolie 
 • lichte olie, trekt snel in huid en haar
 • van nature rijk aan lycopeen
 • Passievrucht zaad olie = 100% natuurlijk, onbewerkt en koudgeperst
 • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
 • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)
 

Wat is Passievruchten zaad olie 

Passievrucht olie is een 100% natuurlijke en plantaardige olie. Passievrucht olie wordt gewonnen door koude persing uit de zaden van Passievruchten, ook wel Maracuja vruchten genoemd. De olie ook wel Maracuja olie. Passievruchten zijn de vruchten van de passiebloem en de wel de soort Passiflora edulis. Deze paarse passievrucht komt van oorsprong uit Zuid-Amerika, vooral Brazilië en Paraguay. Net als BeriVita Paranotenolie. Tegenwoordig zijn er in veel tropische gebieden plantages om Passievruchten te telen.
In Nederland en België komt de passiebloem plant veel als sierplant voor, het warme seizoen is echter te kort om de vruchten geheel te laten rijpen.
Passievruchten, worden veel gegeten en verwerkt in allerlei producten en smaken fris, zoetfruitig tot zuur.
 

Koudgeperste Passievruchten zaad olie

Van passievruchten wordt vaak sap gemaakt, uit het vruchtvlees worden de zaadjes gezeefd voordat het sap wordt verpakt. Deze zaadjes worden gewassen en gedroogd. Vervolgens worden de zaadjes “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. Tijdens het persen wordt de natuurlijke olie uit de pitjes gedrukt. Daarna wordt deze koudgeperste Passievruchten zaad olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles.
 

Werking Passievrucht zaad olie

Passievruchten zaad olie hydrateert de huid en wordt gebruikt tegen een droge huid. Veel informatie op internet is te vinden over een goed effect van Passievruchten zaad olie bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en andere huidproblemen. De van nature aanwezige lycopeen in passievrucht olie werkt als antioxidant en zou helpen bij het beschermen en verzorgen van de huid.
Passievrucht olie als natuurlijke haarolie geeft een zijdeachtige textuur en zorgt voor een prachtige glans voor het haar. Het helpt ook om het haar te ontwarren, zonder een gevoel van vettigheid.
 

Eigenschappen Passievrucht olie

Passievrucht olie is licht geel tot kleurloos en licht van structuur. De geur is niet sterk en licht fruitig. Passievrucht olie bevat van nature veel lycopeen, een krachtig antioxidant.
Passievruchten olie bevat een hoog gehalte aan linoleenzuur. Deze olie hoort dan ook bij de drogende oliën, deze oliën trekken redelijk snel in de huid en laten bijna geen vettig, glimmend laagje achter op de huid. Enkele druppels Passievruchten zaad olie aanbrengen op de huid is meestal al voldoende. Dat maakt dat deze olie erg zuinig in gebruik.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:

​Belangrijk is het om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.
 

Aanbevolen gebruik van Passievruchten olie

Passievruchten olie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huid- en haarproducten
 

Haarverzorging 

Haar: Beetje Passievrucht olie op de vingertoppen doen en goed inmasseren in uw handdoek droge haren. 
Eventueel kunt u daarna een lauwwarme handdoek om uw haren doen en dit enkele uren zitten, bij erg droog eventueel een hele nacht. Was daarna uw haar met een milde shampoo. 
 

Huidverzorging

Puur: ’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure Passievrucht olie aanbrengen op de huid, gezicht of hals en licht inmasseren. 
Massage Olie: Meng hiervoor Passievrucht olie met een andere pure olie, zoals paranotenolie, zoete amandeloliedruivenpitolie of sesamolie. Kan in een verhouding die voor u het prettigst is.
Warm dan het mengsel dan op in uw handpalm en u kunt masseren. Uiteraard kunt u naar behoefte enkele druppels van een etherische oliën toevoegen. 

Passievrucht olie wordt ook toegepast als basisolie. Passievrucht olie laat zich prima mengen met andere pure oliën en etherische oliën. Met enkele druppels etherische olie kunt u eventueel een lekkere geur aan de Passievrucht olie geven.


Onze Passievruchten olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.
 

Bevat
Passievruchten zaad olie, Maracuja olie, Passiflora edulis Seed Oil 100%

 

Bijwerkingen Passievrucht olie
Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Daarnaast kan Passievrucht zaad olie wat irritatie veroorzaken, beter eerst testen op een klein gedeelte van de huid.

Zwangerschap, Borstvoeding en Passievruchten olie
Over gebruik tijdens zwangerschap, borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.

Passievruchten olie niet gebruiken bij
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.

Bewaring Passievruchten olie
Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.
 

Verpakkingen Passievruchten olie

 
 • Kunststof flacon 50ml
 • Kunststof flacon 100ml
 • Glazen Pompfles 200ml
 • Fles 1000ml (liter)
 

Herkomst Passievruchten olie
In Brazilië gewonnen en verwerkt in Europa
Passievruchten olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Passievruchten zaad olie, vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008