Distelolie, Saffloerolie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Saffloerolie, Distelolie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Saffloerolie, ook wel Distelolie genaamd, is een dunne, lichtgele natuurlijke en plantaardige olie met een neutrale geur. Saffloer olie staat bekend bij gebruik als de huid onzuiver of vet is, bijvoorbeeld bij acné.

 
  • bij onzuivere huid en acne
  • zeer geschikt voor vette huid
  • koudgeperste, natuurlijke olie
  • Carthamus Tinctorius, Distelolie, Saffloerolie = 100% natuurlijk
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG) ​


Wat is Saffloerolie, Distelolie

Koudgeperste Saffloerolie, Safflower of Distelolie, wordt gewonnen uit de zaden van de Saffloer, een distelachtige plant. Deze planten worden ongeveer 100cm tot 120 cm hoog. In iedere bloem zitten zo’n 15-25 zaden, waaruit, met koude persing, de olie wordt gehaald. De olie bevat een hoog percentage linolzuur, zo’n 75-78%, en vitamine a & e en staat erg bekend om gebruik bij een onzuivere en vette huid, mede om haar matterende eigenschappen. Vandaar dat Saffloer of Distelolie ook vaak in het gezicht wordt gebruikt. Distelolie hoort bij de drogende oliën.

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" cremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Saffloerolie

Het zaad van de distelplant wordt schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een foto van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de distelolie uit het zaad gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke distelolie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.


Toepassingen Saffloerolie, Distelolie

Saffloer of distelolie wordt gebruikt om zijn matterende eigenschappen en is zeer geschikt voor een vette huid. Het staat bekend om het gebruik bij acne en een onzuivere huid.
 

Aanbevolen gebruik Saffloerolie

Puur: 1-2 daags aanbrengen op de huid en inmasseren.
Distelolie olie is goed te mengen met andere oliën, zoals BeriVita Jojoba olie
 
Saffloer of distelolie is uitsluitend voor uitwendig gebruik.

 

Samenstelling

Carthamus Tinctorius, Distelolie, Saffloer olie 99,9%; vitamine e 0,1%

 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. 

 

Zwangerschap, borstvoeding 

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 

 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen.

 

Bewaring 

Droog en koel bewaren (2-7ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

10ml rollerfles glas
20ml pipetfles glas
50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
200ml glazen pompfles
1000ml, liter fles 

Saffloerolie en distelolie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Saffloerolie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008