Perilla Olie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Perilla Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Perilla Olie, wordt gewonnen uit de bruine zaden van de Perilla plant (Perilla frutescens). Perilla Olie wordt ook wel Shiso olie genoemd.
 

  • bij huidveroudering
  • verbetert de elasticiteit van de huid
  • alle huidtypes
  • koudgeperste, onbewerkte olie
  • perilla frutescens olie  = 100% natuurlijk en plantaardig
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)


Wat is ​Perilla Olie?

De Perilla of Shiso plant (Perilla frutescens) komt van oorsprong uit Oost-Azië en is familie van de munt. Tegenwoordig is de plant algemeen voorkomend. De bladeren lijken een beetje op die van brandnetels. Shiso is de Japanse naam voor deze plant.
De zaden van de perilla plant bestaan voor ongeveer de helft uit plantaardige olie. Onze Perilla olie wordt gewonnen door deze zaden koud te persen. Deze koudgeperste olie wordt, in landen als Japan, Birma en China, zowel inwendig als uitwendig gebruikt. Perilla olie wordt daar toegepast voor uiteenlopende kwalen of ter verzorging bij huidproblemen. Perilla olie is helder geel en ruikt een klein beetje nootachtig. Perilla olie is een drogende olie.


De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.


Koudgeperste Perilla Olie

De Perilla zaden worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de zaden gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden. 


Toepassingen Perilla Olie

Perilla olie is een drogende huidolie die snel in de huid trekt. Het wordt gebruikt om de sterke anti-oxidatieve werking, waardoor het een positief effect zou hebben op de huidveroudering. Mede daarom wordt Perilla olie aanbevolen bij een rijpere huid maar Perilla olie is ook voor andere huidtypes zeer geschikt.
 

Aanbevolen gebruik Perilla Olie

Puur: 1-2 daags aanbrengen op iets vochtige huid en inmasseren.

Perilla huidolie is goed te mengen met andere natuurlijke oliën, zoals BeriVita Jojoba olie
 
BeriVita Perilla olie is uitsluitend voor uitwendig gebruik.


 

Samenstelling

Perilla frutescens olie (99,9%); vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. 
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring 

Droog en koel bewaren (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

10ml huidroller glas
50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
200ml glazen pompfles
1000ml (liter) fles


 

 

Pure Perilla olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Perrila olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008