Meloenzaadolie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Meloenzaad Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Watermeloenzaad Olie komt van oorsprong uit Afrika en is daar bekend als Ootanga of Kalahari olie. Deze natuurlijke huidolie is afkomstig van de zaden uit de, algemeen bekende, watermeloen. Deze zaden worden gedroogd en vervolgens koudgeperst, waarna de huidolie vrijkomt.

 
  • bij onzuivere huid en acne
  • zeer geschikt voor vette huid
  • algemene huidverzorging
  • verzorging huid rond ogen
  • koudgeperste, natuurlijk huid olie
  • Meloen (Citrullus lanatus) olie = 100% natuurlijk
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG) ​

 

Wat is Meloenzaadolie

Natuurlijke Meloenzaad olie is rijk aan omega 3 & omega 6 vetzuren. De huidolie is lichtgeel van kleur en heeft een neutrale geur. Meloenzaad olie is een lichte, drogende huidolie, die snel in de huid wordt opgenomen.

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.

Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.
 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Meloenolie

De meloenzaden worden uit de vruchten gehaald, schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de zaad of noot gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.
 

Toepassingen Meloenzaad olie

Meloenzaad olie is geschikt voor de verzorging van alle huidtypes vooral voor verzorging rond de ogen. Meloen olie is ook speciaal voor de vette huid erg geschikt. Dit omdat deze huidolie, de talg afscheiding, door vette of onzuivere huid, zou verminderen. Prima te gebruiken in mengsels met andere huid oliën.
 

Aanbevolen gebruik Meloenzaadolie

Puur: 1-2 daags aanbrengen op de huid en inmasseren.
 
Meloenzaad olie is goed te mengen met andere oliën, zoals Jojoba huidolie of Saffloer olie.
 
BeriVita Watermeloenzaad olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Samenstelling

Citrullus Lanatus Seed Oil (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring 

Droog en koel en donker bewaren (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

10ml rollerfles glas
20ml glazen pipetfles
50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
200ml glazen pompfles
1000ml (liter) fles
 

Meloenzaad olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Watermeloenzaad olie vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.
 

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008