Kukui Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Koudgeperste, pure Kukui Olie bevat een hoge dosis linolzuur en linoleenzuur (tot 85%). Deze plantaardige huidolie bevat ook van nature een aantal vetoplosbare vitamines, dat maakt deze natuurlijke olie tot een krachtig anti-oxidans.
 

  • hydraterend
  • kukui olie = 100% natuurlijk
  • drogende olie, niet plakkerig
  • Andere namen: Kerimi, candlenut, Indian Walnut
  • zelf verdunnen met ander product zoals Sesam of Jojoba Olie
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)


Wat is Kukui Olie

Pure Kukui huidolie is afkomstig van de Kukui noot die groeit aan de Kukui boom (ook wel Indiase walnoot of kaarsenboom), deze komt veel voor op Hawaï (is daar zelfs nationaal symbool) maar ook in andere delen van het pacifisch gebied. De boom wordt tussen vijftien en twintig meter hoog en draagt bloemen, deze groeien uit tot noten met een harde buitenkant en een of twee pitten. De noten zijn rond en ongeveer vier tot zes centimeter.
De gefilterde olie, koudgeperst uit de pitten, is soepel en helder tot lichtgeel. Kukui olie hoort bij de drogende oliën.

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid kan een meer niet-drogende olie geschikter zijn. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Kukui Olie

De Kukui noten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een foto van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de kukui olie uit de noot gedrukt. Daarna wordt de kukui olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.

Bij nog lagere temperatuur kan de kukui olie stollen en komt deze niet uit de fles (bv na verzending). Met een klein beetje verwarmen, bv met warm water (nooit boven de 35 °C), wordt de kukui olie snel weer vloeibaar.
 

Toepassingen Kukui Olie

Kukui noot olie is een natuurlijke vochtinbrenger, die snel door de huid wordt opgenomen. Door deze drogende olie voelt de huid dus niet plakkerig aan. De olie wordt gebruikt om de huid te kalmeren en beschadigde huid te verzorgen. Het wordt ook gebruikt bij aandoeningen zoals psoriasis, eczeem en bij milde zonnebrand. Doorgaans is de olie niet bedoeld om puur te gebruiken maar wordt de huidolie gemengd met een andere natuurlijke olie zoals Jojoba of Sesamzaad olie.
 

Aanbevolen gebruik Kukui Olie

Kukui olie kunt u tot 10% mengen met 90% van een andere natuurlijke huidolie zoals BeriVita Jojoba olie of Sesamolie. 1 tot 2 keer daags aanbrengen en inmasseren.
 
Puur te gebruiken door enkele druppels in te masseren op de huid of op de aangedane plekken.

BeriVita Kukui huidolie is bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Bevat

Aleuritis moluccana/kukui olie (99,9%); vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. 
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Niet gebruiken tijdens zwangerschap/borstvoeding . Er zijn onvoldoende gegevens bekend en dat wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen. 
 

Bewaring 

Droog en koel (<7ºC) bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
50ml karaf keramiek
1000ml (liter) fles aluminium 

Kukui olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Kukui olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.