Camellia of Japonica Olie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Camellia, Japonica Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Koudgeperste, pure Camellia of Witte Japonica Olie wordt gewonnen uit de zaden van de vrucht die groeit aan de Camellia oleifera een speciale soort, oliehoudende, theeboom.

 
  • hydratatie huid
  • trekt snel in
  • elk huidtype m.n. geschikt voor zeer gevoelige huid
  • koudgeperste olie
  • camellia oleifera of witte japonica olie = 100% natuurlijk
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)​

Wat is Camellia Olie

De Camellia oleifera plant of witte japonica is inheems in Japan, Korea en China. De vele varianten binnen deze soort dragen roze of rode bloemen. Camellia’s kunnen ongeveer 6 meter hoog worden en wel tot 500 jaar oud. Camelia bloemen worden gebruikt bij de theeceremonie en de kostbare licht gele olie is al eeuwen lang een belangrijk schoonheidsmiddel. De olie is in Japan bekend onder de naam ‘Tsubaki’. Camellia natuurlijke olie is een lichtgele olie met een zwakke, nootachtige geur. Deze natuurlijke olie is een half-drogende olie, die redelijk snel in de huid trekt.

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Camellia Olie

De zaden van de vruchten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de zaden gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.


Toepassingen Camellia, Japonica Olie

Deze natuurlijke olie wordt gebruikt ter verzorging van het haar en de zeer gevoelige huid.
Verder wordt de olie toegepast als ‘luxe’ onderhoudsolie voor allerlei machines, gereedschappen en messen omdat deze niet snel ranzig wordt of polymeriseert.

 

Aanbevolen gebruik Camellia Olie

Huidolie

1-2 daags aanbrengen op de huid en inmasseren.

Haarolie

1-2 druppels masseren in handdoek droog haar.
 
Camellia olie is goed te mengen met andere oliën, zoals BeriVita Jojoba olie en als mengsel ook prima te gebruiken voor huid en haar.
 
Camellia olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.
 

Samenstelling

Camellia oleifera olie (99,9%); vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. 
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring 

Droog en koel bewaren (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

20ml pipetfles glas
50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
200ml glazen pompfles
1000ml (liter) fles


 


Camellia, Japonica Olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Camellia Olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008