Goji Olie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Goji Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Goji Olie is een unieke natuurlijke olie. Goji Olie is afkomstig van de zaden van de bekende Goji bes, ook wel Lycium Barbarum genaamd. Deze natuurlijke olie is superzacht voor de huid en licht van structuur. 
 

  • vermindering rimpels en fijne lijntjes
  • vervaging pigmentplekken
  • hydratatie droge huid
  • ideaal voor de gevoelige, kwetsbare huid
  • koude persing uit zaden Goji bessen.
  • Goji bes, Lycium Barbarum = 100% natuurlijk en plantaardig
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)​


Wat is Goji Olie

Goji zaadolie is een heldere, geelachtige olie, die behoort tot de drogende oliën, deze trekt dus relatief snel in de huid. Pure, koudgeperste Goji olie ruikt neutraal of een klein beetje plantaardig, we voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe. Onze Goji olie is onbewerkt. Goji olie is rijk aan antioxidanten en linoleenzuur (Omega 6) en bevat verder veel vitamine E & A.

De Goji struik of bokshoorn is een plant die oorspronkelijk afkomstig is uit Azië. Tegenwoordig groeit deze struik ook vrij algemeen in Europa. De bekende Goji bes is de vlezige vrucht van deze struik. Goji Bessen worden in Azië ook wel ‘rode diamanten’ genoemd. Dat is niet zomaar. Allerlei gezondheidsverbeteringen worden toegeschreven aan Goji bessen. Ze worden wel gerekend tot de zogenaamde superfoods en goji bessen zijn in korte tijd zeer populair geworden.

Gebruik van Goji Olie op de huid is wat minder bekend maar deze rijke huidolie is zeer goed te gebruiken als dagelijkse verzorging van het lichaam en het gezicht. Goji Olie hoort bij de drogende oliën en is zuinig in gebruik. 
We hebben ook een Goji zalf, dat is pure Gojizaad olie met Shea Butter. Deze vindt u hier>>

 

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid kan een meer niet-drogende olie geschikter zijn. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Goji Olie

De Gojizaden van de Gojibessen worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de gojizaden gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.


Toepassingen Goji Huidolie

Bij regelmatige toepassing kan Goji zaadolie, door het hoge gehalte aan antioxidanten en linoleenzuur, een positief effect hebben op lijntjes & rimpels (bijvoorbeeld rondom de ogen). Verder wordt deze plantaardige olie toegepast om pigmentplekjes te vervagen en als vochtinbrenger gebruikt voor de (droge) huid. 
Gebruik bij allerlei huidaandoeningen wordt in sommige (oosterse) literatuur ook aangeraden.


Aanbevolen gebruik Goji Huidolie

Goji Olie is prima puur aan te brengen. Bijvoorbeeld met de handige, zuinige rollerfles.
Bij gebruik van de flacon: 5-10 druppels van de pure huidolie met draaiende bewegingen masseren in de huid.
 U kunt deze huidolie het beste aanbrengen op een iets vochtige huid, bijvoorbeeld na een douche of bad.

BeriVita Goji Bessenzaad Olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Samenstelling

Goji zaadolie, Lycium Barbarum seed oil (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring

Droog, koel en donker bewaren (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.
 

Verpakking

rollerfles glas 10ml
kunststof flacon 50ml
kunststof flacon 100ml
fles 1000ml, liter
blik 100ml Goji Zalf


 


Goji Zaadolie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Goji Bessenzaad Olie voor de huid, vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, microplastics en chemische toevoegingen
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008