Neemblad Poeder Informatie en Gebruik

Neempoeder

Wat is Neem Poeder

Neemblad poeder of niem poeder, wordt gemaakt van Neemboom bladeren. Deze Neemboom bladeren worden geplukt, geselecteerd, gewassen en daarna gedroogd aan de lucht. Vervolgens worden de neembladeren fijn gemalen tot neempoeder. Verpakt in een hersluitbare, eco-vriendelijke pouch verpakkingen, ook wel stazakken genoemd.
We hebben ook hele, gedroogde Neem bladeren in ons assortiment, deze vindt u hier>>

 

De Neemboom

De Neemboom (spreek uit ‘niem’), Neem Tree, Margosaboom, Niembaum of Azadirachta indica is een boom van de mahoniefamilie Meliaceae. De boom is altijd groen en is ongeveer 15-20 meter hoog, soms, tot maximaal 45 meter. De Neemboom komt van oorsprong voor in Zuidoost Azië en door cultivering is de Neemboom nu ook te vinden in Afrika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De Neemboom is een heilige boom voor Hindoes en is zeer belangrijk in de Ayurvedische geneeskunde. Er wordt gebruikgemaakt van de bladeren, takken, bast, pitten en wortels van de Neemboom, onder meer in de vorm van extracten, pure olie, poeder, tincturen en thee (bladeren). De Neemboom zou meer dan honderd farmacologisch actieve stoffen bevatten, die mogelijk antiseptische, ontstekingsremmende, antidiabetische, antibacteriële en antimycotische effecten zouden hebben. De Neemboom wordt niet voor niets als ‘wonderboom’ gezien in grote delen van Azië.

In de bloei heeft de neemboom, kleine witte bloemetjes, die veel insecten aantrekken, o.a. bijen. Wanneer de neem bloemen zijn uitgebloeid komen er groene vruchten tevoorschijn, die lijken op olijven. In de vruchten zit 1 kern en een beetje, bleek vruchtvlees. De kern of pit is zeer rijk aan olie. Uit deze pitten/zaden wordt door koude persing onze Neemolie gewonnen. Wat overblijft, na de persing, wordt gebruikt als natuurlijke meststof in de landbouw.

Alle delen van de Neemboom worden gebruikt. We hebben dan naast Neem Olie, van de zaden, Neemhout Stokjes, Neem BladerenNeempoeder en Etherische Neemolie in het assortiment.
 

Toepassingen Neempoeder

Neem poeder wordt onder andere toegepast op de huid. Verder wordt Neemblad poeder gebruikt in allerlei traditionele recepten, van haarproducten tot tandpasta.
 

Aanbevolen gebruik Neempoeder

Huid

Neemblad poeder (tot 20%) mengen met een natuurlijk huidproduct zoals natuurlijke pure butter of een natuurlijke huidolie.
 

Haar

Gebruik ongeveer 4 eetlepels Neem Poeder meng dit met 75ml tot 120ml kraanwater. Goed mengen tot een gelijkmatige pasta. Masseer de Neempasta goed op de hoofdhuid, geeft een licht scrub effect. Ongeveer 15 minuten laten inwerken en uit spoelen met handwarm water. Deze neempasta helpt met verwijderen van overtollige, dode huidcellen en er worden op internet nog diverse andere eigenschappen geclaimd.
Op diverse internetpagina’s worden nog meer toepassingen en recepten genoemd van Neemblad poeder. Helaas mogen we die door wettelijke beperkingen niet vermelden.

Natuurlijke poeders, zoals Neemblad poeder, kunnen altijd, een voorbijgaande, invloed hebben op uw haarkleur. Beste om altijd eerst op een klein gedeelte van het haar te testen.

BeriVita Neemblad poeder is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.

Samenstelling
Neemblad poeder 100%

Bijwerkingen
Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 
Zwangerschap/Borstvoeding
Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 
Niet gebruiken bij
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen.
 
Bewaring
Droog en koel en donker bewaren (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.

Verpakking
100 gr pouch zak
1 kg (1000 gr) pouch zak

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008