Hennepzaad Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Hennep Olie is een pure, koudgeperste natuurlijke huidolie. Hennep Olie is afkomstig van de zaden van de bekende hennepplant, ook wel Cannabis Sativa genaamd. De olie is rijk aan vetzuren zoals linoleenzuur (omega 3 & 6). Hierdoor zou deze huidolie ontstekingsremmende eigenschappen hebben.
 

  • regeneratie (oudere) huid
  • ideaal bij bepaalde huidaandoeningen
  • hydratatie droge huid
  • bevat geen THC
  • koude persing uit zaden Hennepplant
  • Hennepzaadolie = 100% natuurlijk
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)​
 

Wat is Hennep Olie

Hennepzaadolie is een heldere groenachtige, donkergele huidolie, die behoort tot de halfdrogende oliën. De olie laat zich makkelijk verdelen over de huid en trekt redelijk snel in de huid. Koudgeperste Hennepolie ruikt nootachtig. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe. Hennepolie bevat geen THC.


De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Hennep Olie

De hennepzaden worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de zaden gedrukt. Meestal wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.

Met Hennepolie wordt meestal hennepzaadolie bedoeld. De zaden van de hennep zijn een bijproduct bij de productie van vezels uit de hennepplant. Deze vezels worden onder andere gebruikt voor auto's en in de bouw.


Gebruik Hennepolie Puur

Huidolie

5-10 druppels van de pure hennepolie met draaiende bewegingen masseren in de huid. 
U kunt deze huidolie het beste aanbrengen op een iets vochtige huid, bijvoorbeeld na een douche of bad


Haarolie

Enkele druppels in handdoek droog haar masseren.
U kunt ook een scheutje toevoegen aan uw eigen shampoo.

 
BeriVita Hennepzaadolie Olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.


Samenstelling

Hennepzaadolie, cannabis sativa seed oil (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.


Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring

Droog, koel en donker bewaren (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.


Verpakking

Kunststof flacon 50ml
Kunststof fles 1000ml (liter)
Hennepzaadolie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Hennepzaadolie voor de huid, vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.