Nieuw: Natuurlijke Plantaardige Poeders We hebben een aantal natuurlijke, plantaardige poeders toegevoegd aan ons assortiment en de komende tijd zullen we dat assortiment blijven uitbreiden.
Deze poeders kunnen worden gebruikt voor allerlei recepten om zelf cosmetica te kunnen maken. Onze poeders zijn uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Natuurlijke poeders

De natuurlijke poeders worden gemaakt door het fijnmalen van het bestanddeel, zoals bladeren of bloemblaadjes. Deze bladeren worden geselecteerd en eventuele takjes of andere zaken die niet in het poeder horen worden verwijderd. Daarna worden de bladeren eerst zorgvuldig gewassen, gedroogd en fijngemalen. Het poeder dat dan ontstaat wordt vervolgens gezeefd en direct daarna verpakt. We streven ernaar alle zuivere poeders te verpakken in een hersluitbare, eco-vriendelijk pouch verpakking.
 

Zelf maken (DIY)

Gebruiken naar eigen inzicht in b.v. eigen gemaakte (DIY) cosmetica. Oplossen in een kleine hoeveelheid honing, water of natuurlijke olie en/of toevoegen aan gezichtsmaskers, lichaamspakkingen en haarmaskers.
 

Voorbeeld van een recept voor een huid/haarmasker met zuiver poeder

Schep enkele eetlepels natuurlijk poeder in een glazen of stenen bakje (geen metaal) en voeg hierbij, langzaam, warm tot heet water. Roer dit mengsel met een kunststof of houten stokje/lepel, tot er geen brokken of stukjes meer zijn er een stevige maar gladde pasta ontstaat. Is het mengsel te dik, voeg meer water toe en als het mengsel te dun/waterig is, voeg een beetje extra poeder toe. Breng de pasta aan op uw huid of haar als deze nog handwarm is. Ongeveer 10-15 minuten laten intrekken en vervolgens afspoelen met ruim lauw water. Let op: Laat het masker nooit helemaal indrogen of hard worden.

Na afspoelen de huid of haar droog deppen met een handdoek en eventueel een pure huidolie aanbrengen zoals Arganolie.U vindt ons actuele assortiment natuurlijke poeders hier>>
      03-09-2018 10:06     Reacties ( 4 )
Reacties (4)
 Mees -  28-09-2018

Prima poeders hoor, ben benieuwd of jullie er nog meer krijgen, grote kg verpakkingen mag ook...

 T.Y. -  11-09-2018

Aloe Vera poeder geprobeerd: recept op de site gevolg maar wel handig om te weten dat het wel een soort van scrub wordt.. ik wist en dat was ook de bedoeling. Wellicht ook op de site vermelden

 Typmiep -  09-09-2018

Rozenpoeder is mooi van kleur. Geeft zalf mooi kleur en beetje rozengeur.. Ik gebruik t met butter om die smeerbaarder maken met arganolie 25% en eetlepel rozenpoeder erbij. Goed roeren en klaar!

 Anoniem -  06-09-2018

Jammer dat deze poeders niet voor inwendig gebruik zijn. Gebruiks om zelf wat te experimenteren met gezichts maskers. Wasnotenpoeder wel er handig om mee te wassen!! Absolute aanrader als je zelf wilt proberen.