Dadelolie, Desert Date - Puur & Koudgeperst

Unieke pure en koudgeperste Dadelolie afkomstig van de in het wild groeiende Balanites Aegyptiaca bomen, ook wel Balanieten boom. Woestijn Dadelolie is een zeer prettige, natuurlijke huid- & haarolie.
 

  • alle huidtypes en droge huid & natuurlijke haarolie
  • zachte olie, trekt zeer snel in huid & haar
  • Dadelolie voelt droog & niet vet aan
  • koude persing uit wilde dadelpitten van Balanites Aegyptiaca
  • Dadelolie is verzachtend & herstellend bij droge & gevoelige huid
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)
​​​

Wat is Dadelolie

Onze natuurlijke en koudgeperste Dadelolie, ook wel desert date oil, is een lichtgele, heldere huid- en haarolie, die behoort, wat betreft het gehalte, onverzadigde vetzuren, tot de half-drogende oliën. Qua eigenschappen, op huid & haar, lijkt Dadelolie echter meer op een drogende olie, dit betekent dat Dadelolie zich zeer makkelijk laat verdelen over de huid en erg snel intrekt. Dadelolie geeft vrijwel geen kleverig of vettig gevoel na aanbrengen.
Koudgeperste Dadelolie ruikt natuurlijk, droog. De geur van Dadelolie doet denken aan zand en woestijn. Onze Dadelolie is onbewerkt. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.

Onze Dadelolie wordt gewonnen uit de pitten van dadels uit Somalië. Deze dadels komen van in het wild groeiende Dadel bomen van de soort 
Balanites Aegyptiaca. Meestal groeit de boom in woestijnachtige gebieden van het Midden-Oosten of Afrika. De boom heeft verschillende andere namen, in het Engels staan de vruchten bekendals soapberry, waarschijnlijk om dat deze dadels saponine bevatten, een natuurlijke zeepachtige stof, die ook veel in wasnoten voorkomt.

Met koude persing wordt onze woestijn Dadelolie gewonnen uit de pitten van de dadels. Dadelolie bevat zo'n 30% meervoudig onverzadigde vetzuren.
 

Eigenschappen & Toepassingen Dadelolie

Dadelolie trekt snel in de huid, zodat poriën niet snel verstopt raken. Deze natuurlijke olie wordt toegepast als algemene huidverzorging, bij droge huid en bij rode, gevoelige huid. 
Qua eigenschappen lijkt Dadelolie wel wat op
Arganolie maar het trekt beter en sneller in de huid. Verder doet Dadelolie ook denken aan Abessijnse Olie en is het daarmee nog het beste te vergelijken.

Dadelolie kan worden gebruikt als natuurlijke haarolie. Dadelolie geeft een zacht gevoel aan het haar en de hoofdhuid en zorgt voor een mooie glans van het haar. Dadelolie is een prima olie voor de hoofdhuid.

Deze natuurlijke olie wordt ook toegepast als basisolie. Dadelolie laat zich goed mengen met andere 
pure oliën en etherische oliën.
 

Dadelolie hoort bij de half-drogende oliën.
De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels Dadelolie aanbrengen is meestal al voldoende.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperst

De pit van de dadels wordt schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de natuurlijke Dadelolie uit het zaad gedrukt. Dadels bevatten zo'n 30-40% olie. Daarna wordt de Dadelolie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles.


Gebruik Dadelolie

Dadelolie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huid- en haarproducten
 
  • ’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure Dadelolie aanbrengen op de (aangedane) huid of haar, licht inmasseren.  
  • Enkele druppels aanbrengen in handdoek droog haar en met vingertoppen inmasseren.

Onze Dadelolie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.
 

Samenstelling

Wilde Dadelolie, Desert Date Seed Oil (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen

Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.


Bewaring

Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.


Verpakking

Glazen rollerfles 10ml
Kunststof flacon 50ml
Kunststof fles 1000ml (liter)

 

Dadelolie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Dadelolie vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

Dadelolie Puur & Koudgeperst

visibility

Dadelolie Puur 10ml - Roller

Pure Dadelolie in een handige rollerfles. Natuurlijke Dadelolie trekt snel in en is een heerlijke, lichte plantaardige olie. Prima...

7,45

visibility

Dadelolie Puur 50ml flacon

100% Pure en Koudgeperste Dadelolie. Dadelolie trekt snel in de huid en is een heerlijke, lichte natuurlijke olie. Prima geschikt als...

10,95

15%
visibility

Dadelolie Puur Literfles

Koudgeperste Dadelolie grote voordeelfles en gratis verzending. Pure Dadelolie trekt snel in de huid en is een heerlijke natuurlijke...

98,90

83,95

Passend bij Dadelolie

Arganolie - Huid, Gezicht, Haar en

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Aleppo Zeep - Laurierbesolie en Oli

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Abessijnse Olie - Huid en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right
De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. De olie kan per fles verschillen van kleur en er kunnen lichte vlokken/residu in de fles aanwezig zijn. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen is deze vlok-vorming soms sneller zichtbaar. Door een beetje met de hand te verwarmen, verdwijnt dat meestal snel weer.
 
De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om dit product te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen.