Belgische consumentenbond: schadelijke stoffen in lippenbalsem

Belgische organisatie 'Test Aankoop': De noodklok

Dat was wellicht een beetje te verwachten...het volledige nieuwsbericht van RTL vindt u hier (u verlaat onze website).
Onze natuurlijke lippenbalsem of wellicht beter: Lippenzalf, bevat uitsluitend natuurlijke grondstoffen en geen minerale oliën.
 
Natuurlijke lippenzalf is ideaal om droge en gesprongen lippen ECHT te verzorgen en niet verder uit te drogen zoals zoveel "lipverzorgende" producten. Shea Butter lippenzalf is een mengsel van pure ongeraffineerde Shea Butter (70%), pure Argan Olie (25%), Druivenpitolie met een vleugje natuurlijke vanille en zuiver citroensap.
Geen onnodige toevoegingen zoals parabenen of parfum of minerale oliën. 

Shea Butter (Butyrospermum parkii) komt uit de noot van de Afrikaanse Vitellaria paradoxa, of te wel de Shea butterboom. Deze boom komt van oorsprong uit centraal Afrika en kan uiteindelijk 100 jaar oud worden. Deze 15 meter hoge boom geeft pas na zo’n 20 jaar noten. De pitten van deze noten worden gestampt en daarna met heet water opgeklopt. Bij het afkoelen komt dan een ivoorkleurige massa vrij: Shea butter. Deze Shea butter is een mengsel van vele natuurlijke oliën waaronder vitamine A&E. Shea Butter heeft een smeltpunt van 27 graden, daardoor "smelt” deze op de (warmere) huid tot een zeer makkelijk smeerbare zalf. Onze Shea Lippenzalf is erg zuinig in gebruik.

Het bijzondere aan deze Shea butter zijn de zogenaamde niet-verzeepbare bestanddelen Hierdoor wordt de Shea butter erg goed verdragen door de huid en lippen. Om deze reden wordt Shea Butter (Butyrospermum parkii) in Afrika al eeuwenlang gebruikt ter bescherming en verzorging van de (kwetsbare) huid. Mede door de goede vochtbindende eigenschappen van Shea is het ideaal voor erg droge, gesprongen lippen.

Berivita Arganolie, komt uit de pitten van de vruchten van de arganboom, de Argania spinosa. Deze arganboom groeit in semi-woestijngrond in het zuidwesten van Marokko. Er bestaan nog 20.000 bomen en arganolie is daarmee een zeer zeldzame plantaardige olie geworden. De arganvruchten lijken op olijven, maar zijn groter en ronder en worden geel van kleur als ze rijp zijn. In de vrucht zit een harde noot met één tot drie amandelvormige pitten. Uit deze pitten wordt de arganolie gewonnen. 

      26-09-2017 10:29     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.