Mango Olie Puur & Koudgeperst

Onze Mango Olie (Mangifera Indica Oil) is koudgeperst en puur. Gewonnen uit pitten van de Mango vrucht.
 
 • algemene huidverzorging
 • natuurlijke lipverzorging & bescherming
 • bescherming tegen droge huid
 • koude persing uit pitten van de Mango (Mangifera Indica)
 • Mango olie = 100% natuurlijk
 • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
 • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)​

Mango Olie is wit tot geelachtig van kleur, deze natuurlijke olie behoort tot de niet-drogende oliën en is stroperig van structuur bij kamertemperatuur. 
Mango olie ruikt mild & natuurlijk. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.


Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:
 


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge en/of oudere huid zijn niet drogende oliën meer geschikt. Hoe minder droog of vetter de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een zeer drogende olie bij een vette, glanzende huid.

 

Koudgeperst:

De pitten van de mango's worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de pitten gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden


Mango olie wordt gewonnen de pitten van de Mangifera Indica. Deze mango boom groeit in Zuid-Azië en het oosten van India. De Mango boom hoort bij de Anacardiaceae en is familie van de cashew en pistache bomen. Perzische handelaren brachten de mango pitten naar het Midden-Oosten. De Portugezen
brachten de boom naar Afrika in de 16de eeuw en vandaar worden de bomen meegenomen naar Brazilië.  


Verschil Mango Butter en Mango Olie

Naast Mango Olie hebben we ook pure Mango Butter in ons assortiment. Mango olie wordt gemaakt van de pitten van Mango's maar dan worden de pitten alleen geperst, bij lage temperatuur (koude persing).

Mango butter wordt ook gewonnen uit de pitten van de mango. Uit de mango wordt de pit gehaald, deze wordt gedroogd in de zon. Vervolgens wordt de pit licht geroosterd en gemalen. Met lauwwarm water wordt vervolgens stevig opgeklopt en daarna afgekoeld. Er ontstaat een boter/butter: Mango Butter. Deze butter wordt door een zeef gescheiden van het water en niet verder bewerkt.


Natuurlijke Mango Olie heeft een smeltpunt van ca. 24 °C, hierdoor is het bij kamertemperatuur soms stroperig of vaster van structuur. Bij nog lagere temperatuur kan het zelfs gestold zijn (bv na verzending). Hierdoor is het soms wat lastig uit het flesje te halen.
Met een klein beetje verwarmen, bijvoorbeeld in warm water of met de hand omklemmen, wordt de olie snel weer vloeibaar. Voor een optimale werkzaamheid niet boven de 35°C verwarmen.

 

Toepassingen Mango Olie

Mango olie wordt toegepast als natuurlijke bescherming en voeding voor de huid. Het is zeer geschikt om een droge huid te voorkomen maar kan ook als algemene huidverzorging worden gebruikt. Daarnaast wordt op internet gebruik bij diverse huidaandoeningen, zoals eczeem & psoriasis aangeraden.
Verder is Mango olie prima geschikt als verzorging en bescherming van kwetsbare huid zoals lippen.


Gebruik Mango Olie

Mango olie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huid- en haarproducten
 • ’s morgens en ’s avonds pure mango olie aanbrengen op de huid of lippen & licht inmasseren.
 
 • Reinigen van de huid (oil cleansing): 50ml tot 100ml Mango Olie en enkele druppels rozenolie. Plantaardige olie kan prima vuil oplossen en de poriën van uw (gezichtshuid) reinigen zonder de beschermlaag van de huid aan te tasten, zoals vaak reinigers met water en/of alcohol wel doen.
  Mango olie aanbrengen en inmasseren op de huid en gedurende 3 tot 5 minuten laten intrekken. Daarna een lauwwarm, licht vochtig, washandje of doekje zo'n 60 seconden op de huid of het gezicht draperen. Vervolgens veeg je de olie en het vuil weg met het washandje of doekje.
 
Mango Olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.


Samenstelling

Mango Olie, Mangifera Indica Oil (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen

Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.


Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring

Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.


Verpakking

100ml kunststof flacon
1000ml (liter) kunststof fles

 

Mango Olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Mango Olie vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

Mango Producten

10%
visibility
shopping_cart

Mango Butter Puur 1 liter - Stazak

Voordeel: Liter Mango Butter. Onbewerkt en puur. Mango butter is een prettige natuurlijke butter. Heerlijke natuurlijke verzorging voor...

47,50

42,75

visibility
shopping_cart

Mango Butter Puur 100ml - Blik

Mango butter, ongeraffineerd en puur, in mooi blikje. Mango, Mangifera Indica, butter is een prettige natuurlijke butter. Heerlijke...

7,95

visibility
shopping_cart

Mango Butter Puur Stick - 15ml

Uniek: Grote, handige Mango Butter Stick, met pure ongeraffineerde mango butter. Zeer gemakkelijk en gericht mango butter aanbrengen op...

5,95

visibility
shopping_cart

Mango Olie Puur 100ml flacon

Pure Mango Olie van de Mango, Mangifera Indica, pitten. Prima voor algemene huidverzorging. Beschermt en verzorgt droge lippen....

12,95

20%
visibility
shopping_cart

Mango Olie Puur Literfles

Voordeelfles pure en koudgeperste Mango Olie van de Mango, Mangifera Indica, pitten. Prima voor algemene huidverzorging. Bescherming en...

85,95

68,95

Passend bij Mango Olie

Avocado Olie - Huid en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Arganolie - Huid, Gezicht, Haar en

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Meloenzaad Olie - Gezicht en Huid

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Pompoenpitolie - Huid en Lippen

Bekijk productenkeyboard_arrow_right
De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. De olie kan per fles verschillen van kleur en er kunnen lichte vlokken/residu in de fles aanwezig zijn. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen is deze vlok-vorming soms sneller zichtbaar. Door een beetje met de hand te verwarmen, verdwijnt dat meestal snel weer.
 
De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om dit product te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen.