Mango Olie Puur Informatie, Toepassing en Gebruik

Mango Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Mango OlieMangifera Indica Oil, is koudgeperst en puur. Gewonnen uit pitten van de Mango vrucht.
 
 • algemene huidverzorging
 • natuurlijke lipverzorging & bescherming
 • bescherming tegen droge huid
 • koude persing uit pitten van de Mango (Mangifera Indica)
 • Mango olie = 100% natuurlijk
 • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
 • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)​
 

Wat is Mango Olie

Mango Olie is wit tot geel van kleur, deze natuurlijke olie behoort tot de niet-drogende oliën en is stroperig van structuur bij kamertemperatuur. 
Mango olie ruikt mild & natuurlijk. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.


Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:
 


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge en/of oudere huid zijn niet drogende oliën meer geschikt. Hoe minder droog of vetter de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een zeer drogende olie bij een vette, glanzende huid.

 

Koudgeperste Mango Olie

De pitten van de mango's worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de pitten gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden


Mango olie wordt gewonnen de pitten van de Mangifera Indica. Deze mango boom groeit in Zuid-Azië en het oosten van India. De Mango boom hoort bij de Anacardiaceae en is familie van de cashew en pistache bomen. Perzische handelaren brachten de mango pitten naar het Midden-Oosten. De Portugezen
brachten de boom naar Afrika in de 16de eeuw en vandaar worden de bomen meegenomen naar Brazilië.  


Verschil Mango Butter en Mango Olie

Naast Mango Olie hebben we ook pure Mango Butter in ons assortiment. Mango olie wordt gemaakt van de pitten van Mango's maar dan worden de pitten alleen geperst, bij lage temperatuur (koude persing).

Mango butter wordt ook gewonnen uit de pitten van de mango. Uit de mango wordt de pit gehaald, deze wordt gedroogd in de zon. Vervolgens wordt de pit licht geroosterd en gemalen. Met lauwwarm water wordt vervolgens stevig opgeklopt en daarna afgekoeld. Er ontstaat een boter/butter: Mango Butter. Deze butter wordt door een zeef gescheiden van het water en niet verder bewerkt.


Natuurlijke Mango Olie heeft een smeltpunt van ca. 24 °C, hierdoor is het bij kamertemperatuur soms stroperig of vaster van structuur. Bij nog lagere temperatuur kan het zelfs gestold zijn (bv na verzending). Hierdoor is het soms wat lastig uit het flesje te halen.
Met een klein beetje verwarmen, bijvoorbeeld in warm water of met de hand omklemmen, wordt de olie snel weer vloeibaar. Voor een optimale werkzaamheid niet boven de 35°C verwarmen.

 

Toepassingen Mango Olie

Mango olie wordt toegepast als natuurlijke bescherming en voeding voor de huid. Het is zeer geschikt om een droge huid te voorkomen maar kan ook als algemene huidverzorging worden gebruikt. Daarnaast wordt op internet gebruik bij diverse huidaandoeningen, zoals eczeem & psoriasis aangeraden.
Verder is Mango olie prima geschikt als verzorging en bescherming van kwetsbare huid zoals lippen.


Gebruik Mango Olie

Mango olie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huid- en haarproducten
 • ’s morgens en ’s avonds pure mango olie aanbrengen op de huid of lippen & licht inmasseren.
 
 • Reinigen van de huid (oil cleansing): 50ml tot 100ml Mango Olie en enkele druppels rozenolie. Plantaardige olie kan prima vuil oplossen en de poriën van uw (gezichtshuid) reinigen zonder de beschermlaag van de huid aan te tasten, zoals vaak reinigers met water en/of alcohol wel doen.
  Mango olie aanbrengen en inmasseren op de huid en gedurende 3 tot 5 minuten laten intrekken. Daarna een lauwwarm, licht vochtig, washandje of doekje zo'n 60 seconden op de huid of het gezicht draperen. Vervolgens veeg je de olie en het vuil weg met het washandje of doekje.
 
Mango Olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.


Samenstelling

Mango Olie, Mangifera Indica Oil (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen

Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.


Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring

Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.


Verpakking

20ml pipetfles glas
50ml kunststof flacon

100ml kunststof flacon
1000ml, liter fles

 

Mango Olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Mango Olie vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008