Kombo Butter: Gebruik, werking en toepassingen

Kombo Butter Ongeraffineerd en Puur

Kombo Butter is een pure, natuurlijke zalf. Deze butter, boter is ongeraffineerd en donkerbruin van kleur. Kombo butter wordt in Ghana geproduceerd en is 100% puur, ongebleekt en niet kunstmatig gegeurd.
 

  • bij droge en geïrriteerde huid
  • van nature rijk aan myristoleinezuur
  • Kombo Butter is 100% plantaardig, ongeraffineerd en puur
  • zuinig in gebruik
  • uitstekend te mengen met pure oliën en butters
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)​
 

Waar komt Kombo Butter vandaan?

Kombo Butter, ook wel Wilde Nootmuskaat butter genoemd, komt uit de noot van de Pycnanthus angolensis, deze boom wordt ook wel de Afrikaanse Nootmuskaat boom genoemd. In Afrika is deze boom bekend onder de naam Ilomba. Van nature komt de boom veel voor in tropisch Afrika. Verschillende delen van de boom worden gebruikt in de traditionele Afrikaanse geneeskunde.
De boom hoort bij de familie van de nootmuskaat. De Afrikaanse Nootmuskaatboom kan wel tot 45 meter hoog worden. De bloemen aan deze boom zijn sterk geurend en het fruit is ovaal en ongeveer 30mm lang. In dit fruit zit een zwart zaadje met een rode zaadrok. Deze lijkt veel op nootmuskaat.
Het zaad van de Afrikaanse Nootmuskaatboom, bestaat voor ongeveer 70% uit een donkergeel tot bruin vet. Hieruit wordt Kombo Butter gewonnen. Hiervoor worden de zaden gestampt en daarna met warm water opgeklopt. Bij het afkoelen komt dan een bruin gekleurde massa vrij: Kombo Butter. Vervolgens wordt de butter met een zeef gescheiden van het water.
Onze Kombo Butter wordt verder niet bewerkt. Hoe wordt een butter gemaakt? Wat is het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde butters? Veel van deze algemene informatie over butters vindt u hier>>

 

Wat is Kombo Butter

Kombo Butter is donkerbruin en een beetje gelachtig. Het ruikt een beetje naar aarde of zoete drop, de geur is moeilijk te beschrijven. Sommige mensen vinden het een aangename geur, anderen juist onprettig. De geur kan dus even wennen zijn.
Kombo Butter is een ongeraffineerd, onbewerkt en 100% natuurlijk product. Kombo butter kan delen bevatten die korrelig aanvoelen maar dit verdwijnt na aanbrengen op de huid.
Kombo Butter is rijk aan het vet myristoleinezuur, in het bijzonder cetyl myristoleaat. Dit bestanddeel is wat Kombo Butter zo uniek maakt. Plantaardig cetyl myristoleaat komt alleen voor in Kombo Butter en zou goede eigenschappen hebben op spieren en gewrichten. Er zijn publicaties waarbij dit vetzuur zelfs ontstekingen aan de gewrichten, artritis, zou verlichten.
Een ander vetzuur in Kombo butter is punicinezuur, punicic acid, dat bij de omega 5 vetzuren wordt gerekend en sterk anti-oxidatieve eigenschappen zou bezitten. Punicinezuur komt ook van nature voor in onze Granaatappelolie.

 

Toepassingen Kombo Butter

Kombo Butter is een wat drogere butter. Het is niet zo vettig op de huid als bijvoorbeeld Shea Butter of Mango Butter en wordt redelijk snel opgenomen. Kombo Butter wordt gebruikt bij allerlei pijnklachten en bij een droge of geïrriteerde huid. Van Kombo Butter wordt ook soms zeep gemaakt. Kombo Butter zou verschillende eigenschappen hebben zoals ontstekingsremmend, anti-allergisch, antifungaal en antiseptisch.
Daarnaast wordt Kombo Butter in Afrika toegepast als brandstof en de restanten van de zaden worden gebruikt als compost.

 

Aanbevolen gebruik Kombo Butter

Kombo Butter kan puur worden aangebracht maar dat wordt soms niet als prettig ervaren, meestal wordt Kombo Butter daarom gemengd met een andere butter of een pure olie.
 

Butters mengen met Kombo Butter

U kunt Kombo Butter prima zelf mengen met een andere pure, ongeraffineerde butter, zoals Shea Butter, Avocado Butter of Mango Butter. Hiervoor weegt u de gewenste hoeveelheden butter af in aparte bakjes of kommetjes. Daarna laat u de butters smelten in een bakje met warm water. De butters smelten dan. Als de butters zijn gesmolten kunt u deze mengen met elkaar mengen en goed roeren, liever niet met metaal. Eventueel kunt u een paar druppels etherische olie voor een aangename geur toevoegen. Zodra de butters wat harder worden kunt u deze in de koelkast zetten is het mengsel klaar voor gebruik.
 

Oliën mengen met Kombo Butter

Uiteraard is het ook mogelijk om pure oliën met Kombo Butter te mengen. De natuurlijke, vloeibare oliën maken de Kombo Butter vaak wat aangenamer in gebruik. Voor het mengen kunt u de Kombo Butter het beste een beetje laten smelten, door een klein beetje te verwarmen. De Kombo Butter smelt dan tot een soort donkere olie. Dit verwarmen kan in het beste in een bakje warm water. Als de Kombo Butter is gesmolten kunt u deze mengen met de gekozen pure olie, eventueel met wat druppels etherische olie voor een aangename geur. Daarna goed roeren en laten afkoelen, eventueel in een bakje koud water. Als het kombo butter mengsel weer wat harder is geworden deze in de koelkast zetten en klaar is uw eigen Kombo Butter mengsel.
 

Kombo Butter op de huid

Kombo Butter of een mengsel met Kombo Butter kan meerdere keren per dag worden aangebracht op de huid. Het is zinvol om meerdere keren per dag een dunne laag aan te brengen in plaats van één of twee keer een dikke laag. De huid kan namelijk maar een bepaalde hoeveelheid vet per keer opnemen. U kunt uw huid het beste direct na het douchen of baden insmeren, de huid is dan nog warm en neemt dan beter de butter op.

Bijwerkingen
Bij aanbevolen gebruik zijn er nauwelijks bijwerkingen bekend. Kombo Butter kan een allergische reactie veroorzaken. Het is aan te bevelen Kombo Butter eerst op een klein stukje huid aan te brengen als test.

Bevat
Kombo butter, Pycnanthus Angolensis butter (100%)

Bewaring
Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. Tenminste tot 12 maanden na openen houdbaar. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.

Productie
In Ghana gewonnen en verpakt in Europa.

 

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008