Granaatappel Olie Puur Informatie, Eigenschappen en Gebruik

Granaatappel Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Granaatappelolie wordt gewonnen uit de zaden van de granaatappel, Punica Granatum. Deze natuurlijke olie komt vrij uit granaatappel zaden middels koude persing. Hierdoor is de biologische activiteit het hoogst.
  • algemene huidverzorging
  • droge, gevoelige huid
  • bij rimpelvorming, huidveroudering
  • koudgeperst uit granaatappelzaad
  • granaatappelolie is 100% natuurlijk en plantaardig
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)​
 

Wat is Granaatappelolie

Granaatappel struiken kunnen tot een meter of zes hoog worden en hebben lange, doornige takken. Ze komen van oorsprong uit Iran, maar worden tegenwoordig in vele landen geteeld. De vruchten van deze struik worden granaatappels genoemd. De vrucht is ongeveer 10cm en heeft een typische vorm. Granaatappels bevatten veel kleine pitten, zaden van ongeveer 2-3 mm. Uit deze zaden wordt met koude persing onze natuurlijke olie gewonnen: Granaatappel olie, pomegranate seed oil.
 

Eigenschappen Granaatappel olie

Granaatappelolie is een heldere huidolie, die behoort tot de drogende oliën. De olie laat zich makkelijk verdelen en trekt snel in de huid.
Granaatappelzaad olie geeft geen kleverig of vettig gevoel na aanbrengen. Granaatappel olie wordt gebruikt voor een droge en/of rijpere huid maar is ook zeer geschikt voor de gevoelige huid. Het zou de huidcellen sneller laten vernieuwen en is geschikt voor gebruik rond de ogen.
Granaatappel olie ruikt van nature licht nootachtig-zoet. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.
 
Deze natuurlijke huidolie is rijk aan Gamma linoleen zuur, ook wel omega-6 genoemd.
Verder bevat granaatappelolie van nature punicinezuur (punicic acid), dat bij de Omega 5 vetzuren wordt gerekend. Beide hebben sterke anti-oxidatieve eigenschappen. Naast granaatappelolie, bevat ook Kombo butter een hoog gehalte aan punicinezuur.

 

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen. Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Granaatappelolie

De granaatappelzaden van de granaatappels worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de zaden gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.
 

Gebruik Granaatappelolie

Puur: Enkele druppels olie ’s morgens en ’s avonds aanbrengen en inmasseren
 
Mengen: Prima te mengen met andere natuurlijke oliën, zoals DruivenpitolieBaobab olie of Macadamia olie. Verhouding al naar gelang uw eigen wens, meestal 50% Granaatappelolie.
 
BeriVita Granaatappelolie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.
 

Samenstelling

Granaatappelolie, Punica Granatum oil (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.


Bewaring

Droog, koel en donker bewaren (<7 ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.
 

Verpakking

Huidroller glas 10ml
Pipetfles glas 20ml
Kunststof flacon 50ml
Kunststof flacon 100ml
Glazen Pompfles 200ml
Fles 1000ml (liter)


 


Granaatappel olie bestellen en kopen in de BeriVita webwinkel

Onze Granaatappelolie voor de huid, vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Vanaf €35 verzending = GRATIS, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008