Druivenpitolie Puur & Koudgeperst

Onze Druivenpitolie is koudgeperst, uit druivenpitten. Druivenpitolie bevat verschillende mineralen en een hoog gehalte aan vitamine E.

•      algemene huidverzorging
•      droge, gevoelige probleemhuid
•      natuurlijke haarolie
•      zeer geschikt als massage olie
•      bij notenallergie geschikt
•      koude persing uit druivenpitten
•      Druivenpitolie = 100% natuurlijk
•      geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
•      geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen,
       PEG en PPG)​

 

Druivenpitolie

Druivenpitolie is een heldere, lichtgroene huidolie, die behoort tot de drogende oliën. De olie laat zich makkelijk verdelen over de huid en trekt snel in de huid. Druivenpitolie geeft geen kleverig of vettig gevoel na aanbrengen.
Druivenpitolie ruikt natuurlijk. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.
Deze natuurlijke olie is rijk aan onverzadigde vetzuren en bevat van nature de biologisch actieve stof pycnogenol (ook wel ‘oligimeric procyanidin’), die hoort bij de flavonoïden. Deze stoffen hebben een anti-oxidatieve werking en zou bovendien de haarvaten versterken.

De Wijnstok (Vitis vinifera) ook wel druivelaar genoemd, wordt al sinds de oudheid door de mens verbouwd en gebruikt voor de productie van wijn. Deze wijn wordt gemaakt uit de vrucht van deze klimmende planten: de druif. De pitten/zaden van de druif worden niet gebruikt voor de productie van wijn en zijn een rest of bijproduct. Uit deze zaden wordt met koude persing natuurlijke olie gewonnen: Druivenpitolie. (=drogende olie)


De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperst

De druivenpitten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de druivenpitten gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.

Gebruik Druivenpitolie

- ’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure olie aanbrengen op de huid
- Enkele druppels aanbrengen in handdoek droog haar
- Als make-up remover te gebruiken
- Uitstekend te mengen met andere huidverzorging producten en etherische of natuurlijke oliën
- Geschikt bij luieruitslag
- Geschikt voor gebruik rond de ogen
 
BeriVita Druivenpitolie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Samenstelling

Druivenpitolie, Vitis vinifera seed oil (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen

Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring

Droog, koel en donker bewaren (<10ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.
 

Verpakking

Glazen rollerfles 10ml
Kunststof flacon 100ml
Kunststof flacon 1 liter


 


Druivenpitolie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze druivenpitolie voor de huid, vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

Specifieke producten

visibility
shopping_cart

Druivenpitolie Puur 100ml flacon

Koudgeperste Druivenpitolie, uit druivenpitten. Natuurlijke Druivenpitolie bevat verschillende mineralen en een hoog gehalte aan vitamine...

8,95

visibility
shopping_cart

Druivenpitolie Puur 10ml - Rollerfles

Pure en koudgeperste Druivenpitolie, uit druivenpitten. Natuurlijke Druivenpitolie bevat verschillende mineralen en een hoog gehalte aan...

5,95

10%
visibility
shopping_cart

Druivenpitolie Puur Literfles

Grote fles koudgeperste Druivenpitolie, uit druivenpitten. Druivenpitolie bevat verschillende mineralen en een hoog gehalte aan vitamine...

44,45

39,95

Passend bij Druivenpitolie

Avocado Olie - Huid en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Granaatappel Olie - Gezicht en Huid

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Mango Olie - Huid en Lippen

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Pompoenpitolie - Huid en Lippen

Bekijk productenkeyboard_arrow_right
De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. De olie kan per fles verschillen van kleur en er kunnen lichte vlokken/residu in de fles aanwezig zijn. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen is deze vlok-vorming soms sneller zichtbaar. Door een beetje met de hand te verwarmen, verdwijnt dat meestal snel weer.
 
De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om dit product te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen.