Pompoenpitolie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Pompoenpitolie Informatie, gebruik en werking

Pure en koudgeperste Pompoenpitolie uit pitten van de Pompoen (Cucurbita pepo).
 

  • algemene huidverzorging
  • vette natuurlijke olie voor de zeer droge huid & lippen
  • beschermt en verzorgt lippen
  • tegen verschijnselen huidveroudering, striae
  • koude persing van niet-geroosterde pitten pompoen
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)
​​​

​Wat is Pompoenpitolie

Natuurlijke Pompoenpitolie (Oleum Cucurbitae) is een groenachtige, heldere huidolie, die behoort tot de niet-drogende oliën. De olie is wat stroperig en laat zich redelijk makkelijk verdelen over de huid. Pompoenpitolie (Pumpkin Oil) geeft een vettig laagje na aanbrengen.
Koudgeperste Pompoenpitolie ruikt natuurlijk, licht vruchtig en is donkergeel van kleur. Onze Pompoenpitolie is onbewerkt. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe. 
De pompoenpitten worden voor de persing niet geroosterd, waardoor de olie redelijk geurloos blijft. Pompoenpitten die wel worden geroosterd, worden vooral gebruikt om olie van te maken voor gebruik in de keuken, die pompoenpitolie heeft dan ook een typische notengeur.

Onze Pompoenpitolie wordt gewonnen uit verschillende soorten pompoenpitten. Pompoenpitolie bevat onder andere omega 3 & 6 en verschillende vitamines (b.v. vitamine A & E). Verder bevat deze olie verschillende spoorelementen, m.n. zink. 


► Pompoenpitolie en Meloenzaadolie worden vaak met elkaar verward. Het zijn echter totaal verschillende oliën. Meloenzaadolie vindt u hier.
 

Toepassingen Pompoenpitolie

Pompoenpitolie is een goede natuurlijke olie om de huid minder droog te maken, te hydrateren. In veel cosmetica wordt de olie gebruikt als basis. Deze natuurlijke olie wordt gebruikt bij een droge tot zeer droge huid. Verder zou pompoenpitolie huidveroudering tegen gaan door de aanwezigheid van antioxidanten in de olie. Pompoenpitolie wordt ook gebruikt bij striae en huidstriemen.
Pompoenpitolie is prima geschikt als verzorging en bescherming van kwetsbare huid zoals lippen.


Pompoenpitolie is prima te mengen met andere pure oliën en/of etherische oliën.
 

Pompoenpitolie hoort bij de niet-drogende oliën.
De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Niet-drogende oliën laten een vetter laagje achter op de huid.
Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg. Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperst

De pitten van de pompoenen worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 25 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de pit gedrukt. Deze natuurlijke olie wordt dan alleen nog gefilterd en dan gaat in de fles. Voor 1 liter koudgeperste Pompoenpitolie zijn zo'n 2-3 kilo pompoenpitten nodig.


Gebruik Pompoenpitolie

’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure pompoenpitolie aanbrengen op de aangedane huid of lippen en licht inmasseren.

Pompoenpitolie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huid- en haarproducten.

Onze Pompoenpitolie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Samenstelling

Pompoenpitolie, Cucurbita Seed Oil (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen

Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.


Bewaring

Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.


Verpakking

Glazen rollerfles 10ml
Kunststof flacon 100ml
Glazen pompfles 200ml
Fles 1000ml (liter)


 


Pompoenpitolie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Pompoenpitolie vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008