Haarproblemen en etherische oliën

Sandelhout geur en haargroei

De geur van etherische oliën wordt veel gebruikt als krachtige middel, om bijvoorbeeld rustiger te kunnen slapen, bij meditatie maar ook als afwerend middel tegen insecten.
Een bijzonder effect van etherische oliën is daar recentelijk aan toegevoegd. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de geur van etherische sandelhout olie de haargroei zou kunnen stimuleren!
Het bleek dat, in een laboratorium, de geur van Sandelhout olie de haren harder deed laten groeien. De hoofdhuid blijkt namelijk ‘sensoren’ te hebben die gevoelig zijn voor de geur van Sandelhout. Veel onderzoek is nog nodig en ook bezig op dit moment, maar na een zogenaamde haarpluktest, bij 20 vrouwelijk vrijwilligsters, bleek dat er bij deze vrouwen minder haaruitval was nadat ze waren blootgesteld aan sandelhout geur.
(bron: Volkskrant)
 

Gebruik van Sandelhout Olie in de haren

U kunt 5-10 druppels sandelhout etherische olie mengen met 50ml reguliere shampoo, conditioner of toevoegen aan een natuurlijke haarolie. Aanbrengen op de haren en goed laten inwerken.
Sandelhout olie vindt u hier>>


Andere etherische oliën bij haarproblemen:

Rozemarijn Etherische olie

Etherische Rozemarijn olie wordt ook regelmatig toegepast op behaarde (hoofd-) huid. Rozemarijn olie zou namelijk de haargroei in geringe mate stimuleren, de haarveroudering vertragen en haarroos te verminderen.
Gebruik van rozemarijn olie in de haren kan door enkele druppels rozemarijn etherische olie toevoegen aan twee eetlepels van een pure, natuurlijke olie, zoals Jojoba olieAmandelolieArganolieMoringa olie of Macadamia olieBreng het op uw haar en masseer vanaf de punten naar de hoofdhuid. Tenminste 30 minuten laten inwerken en dan haar wassen zoals gewoonlijk met bijvoorbeeld een milde shampoo.
Rozemarijn olie vindt u hier>>

 

Ylang Ylang Etherische Olie

Bij broos en breekbaar haar wordt Ylang Ylang Olie gebruikt. Deze etherisch olie is dan ook vaak aanwezig in allerlei haarverzorgings producten. Broos en breekbaar haar zou herstellen met Ylang Ylang Olie. Voor gebruik in het haar kunt u 5-10 druppels Ylang Ylang toevoegen aan 50ml reguliere shampoo of een pure haarolie.
Ylang Ylang olie vindt u hier>>

De etherische oliën die worden gebruikt bij haarverzorging zijn ook eenvoudig te bestellen in een voordeelset, deze vindt u hier>>

We hebben nog meer natuurlijke producten voor de verzorging van uw haar en hoofdhuid. Meer informatie vindt u hier>>

  BeriVita.com         Reacties (5)

Reacties (5)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties