Castor Olie: Wat doet het en wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten

Pure Castor Olie, ook wel Wonderolie of Ricinusolie genoemd, is een kalmerende, verzachtende en natuurlijke huid- en haarolie.

Waar komt Castor Olie vandaan

Natuurlijke Castor olie wordt gewonnen uit de vrucht van de Wonderboom (Ricinus Communis), deze vrucht wordt ook wel “wonderboon” genoemd. De vrucht van de wonderboom is overigens geen 'echte' peulvrucht. De wonderboom dankt zijn naam aan de snelheid waarmee deze boom groeit, namelijk zeer snel.
Castor Olie wordt al lang gebruikt, onder andere door de Egyptenaren, zo’n 4000 jaar voor Christus. In verschillende oude graftombes is Castor Olie gevonden. De oude Grieken kenden ook wonderolie. Oorspronkelijk komt de wonderboom of castorplant uit Oost-Afrika, India en het Zuidoostelijke gebied van de Middellandse Zee. In de tijd van de slavenhandel is deze plant in het Caribisch gebied terechtgekomen. Hierdoor groeit de wonderboom nu overal in de tropen.

Verschillen in Castor Olie

Er zijn verschillende soorten castor in de handel en online te koop. Bekend is wellicht de heldere, doorzichtige Castor Olie, deze is relatief goedkoop en wordt vaak gewonnen uit Castor zaden met warme persing en daarna nog eens ‘geraffineerd’. Verder is er nog de zogenaamde zwarte Castor. Bij zwarte of donkere Castor Olie worden de zaden van de castor plant eerst geroosterd, waarna de olie wordt gewonnen.
Onze Castor Olie is stroperig en witachtig van kleur. Deze Castor is puur en koudgeperst, dat betekent dat er bij de winning van onze Castor geen warmte wordt gebruikt. Er vindt ook geen verdere chemische bewerking plaats. We voegen geen zaken toe zoals parabenen of geurstoffen. De biologisch, werkzame bestanddelen van Castor blijven hierdoor geheel intact en de werking van natuurlijke Castor Olie daardoor krachtiger. Nadeel is dat deze Castor wat minder gebruiksvriendelijk is juist omdat deze wat dikker is, zeker bij koud weer.

Toepassingen Castor Olie

Castor olie bevat veel Omega-9 vetzuren, hierdoor helpt Castor Olie uitdroging van de huid te voorkomen en houdt de huid soepel. Doordat Castor Olie een reinigende en tevens verzorgende werking heeft, wordt wonderolie vaak gebruikt bij een drogere huid of op droge plekjes. Castor Olie ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Doordat je moleculen een kleine massa hebben, kan de olie makkelijker tot de diepere huidlagen doordringen.
Castor Olie kent dus vele toepassingen, waaronder inwendige & medicinale, maar tegenwoordig gebruiken we de wonderolie vooral voor voller, steviger haar en een egalere huid.
Zeer bekend is het gebruik van Castor Olie op de wenkbrauwen en wimpers. Er is informatie te vinden op internet dat Castor Olie de haargroei zou stimuleren.
Castor Olie wordt puur gebruikt maar ook in combinatie met andere natuurlijke oliën zoals Jojoba Olie.

 

Huid & gezicht

Voor het slapen aanbrengen, volgende ochtend met warm water en doekje/washandje afspoelen.
Eventueel mengen met andere plantaardige olie (zoals Jojoba Olie. ). Daarbij is het zo dat hoe vetter de huid, hoe hoger het Castorolie percentage. Bijvoorbeeld een vette huid:  35% Castorolie en 65% Jojoba Olie tot bij zeer droge huid 10% Castor olie en 90% Jojoba Olie mengen. 

Castor Olie & Haar

Bij droog haar: Castor olie in goed inmasseren en minimaal 30-45 minuten laten intrekken. Hierna goed wassen met een milde shampoo.

 

Wimpers & Wenkbrauwen

Castor Olie aanbrengen met een wattenstaafje of in een precisie penseel doen, hiermee 1 keer daags met Castor Olie op wimpers en/of wenkbrauwen strijken. Het effect zou met enkele weken zichtbaar kunnen zijn maar het kan ook enkele maanden duren, aldus diverse artikelen op internet.

Pure Castor Olie is nogal 'dik' of stroperig, vaak wordt Castor Olie daarom voor gebruik in het haar eerst gemengd, in gelijke delen, met een andere pure, natuurlijke olie zoals Jojoba olie, Amandelolie, Arganolie, Moringa olie of Macadamia olie. Breng het op uw haar en masseer vanaf de punten naar, met name, de hoofdhuid, daar werkt Castor Olie het best. Tenminste 30-45 minuten laten inwerken en dan haar wassen zoals gewoonlijk met bijvoorbeeld een milde shampoo.


>> Hier vindt u onze Castor Olie & extra informatie

  BeriVita.com         Reacties (4)

Reacties (4)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties