Mango Butter Puur

Pure, natuurlijke mango butter is geschikt voor huid & haar.
 

  • huidherstellend, zacht en hydraterend
  • bij droge, jeukende & schilferige huid (o.a. eczeem & psoriasis)
  • als algemene huidverzorging & voor elk huidtype 
  • prima als basis- en onderhoudszalf 
  • Mango butter is ongeraffineerd, puur
  • zuinig in gebruik
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)​

Wat is Mango Butter

Mango (Mangifera Indica) butter wordt gewonnen uit de pitten van de Mango vrucht. Uit de mango's wordt de pit gehaald, deze wordt gedroogd in de zon. Vervolgens wordt de pit licht geroosterd en gemalen. Met lauwwarm water wordt vervolgens stevig opgeklopt en daarna afgekoeld. Er ontstaat een witte tot lichtgele boter/butter: Mango Butter. Deze butter wordt door een zeef gescheiden van het water en niet verder bewerkt. We voegen verder ook niets toe, dus geen geur-, kleur of conserveermiddelen. Onze Mango butter is puur, onbewerkt en ongeraffineerd.
 

Verschil Mango Butter en Mango Olie

Naast Mango Butter hebben we ook pure Mango Olie in ons assortiment. Mango olie wordt ook gemaakt de pitten van Mango's maar dan worden de pitten alleen geperst, bij lage temperatuur (koude persing).

 

Eigenschappen Mango Butter

Mango butter is een milde en voedende (body-) butter die goed door de huid wordt opgenomen. Het lijkt qua textuur wel op Shea Butter & Avocado Butter maar is wel wat 'harder'. Mango butter is rijk aan allerlei vetoplosbare vitamines & anti-oxidanten en heeft een herstellende werking op de huid onder andere bij kleine, oppervlakkige wondjes op de huid. Mango butter helpt de huid te herstellen, beschermen en natuurlijk te verzorgen. Verder wordt Mango butter gebruikt bij allerlei huidaandoeningen, kleine rimpels en littekens.

Mango butter is ook prima te gebruiken voor haarverzorging, bij normaal of droog haar.
Mango butter bestaat voor uit 100% uit ongeraffineerde, raw Mango Butter. Mango Butter heeft een smeltpunt rond de 28°C, daardoor “smelt” deze op de warme huid, bijvoorbeeld na het douchen.

Pure, onbewerkte Mango butter kan bij warmere temperaturen, bijvoorbeeld in de zomer, zeer zacht zijn, soms bijna vloeibaar. Bij koeler bewaren of na afkoelen tot onder de 28°C wordt het weer een hardere butter/boter.

Uiteraard zijn onze producten niet getest op dieren.


Aanbevolen gebruik Mango butter

Mango butter meerdere keren per dag aanbrengen op droge, schrale huid. Mango butter is prima geschikt voor kinderen. Het is zinvol om meerdere keren per dag een dunne laag aan te brengen in plaats van één of twee keer een dikke laag. De huid kan namelijk maar een bepaalde hoeveelheid vet per keer opnemen. U kunt uw huid het beste direct na het douchen of baden insmeren, de huid is dan nog warm en de Mango Butter smeert nog makkelijker uit.
Deze natuurlijke butter kan het beste opgebracht worden door met de haarrichting mee te strijken, om te voorkomen dat de ingang van de haarwortelzakjes verstopt raken.
Prima te gebruiken als onderhouds- of basis zalf bij hormoonzalf gebruik. 

Mango butter mengt prima met andere (body-) butters of onze pure oliën.

Uitsluitend uitwendig gebruiken. 

 

Haarverzorging en Mango butter

Mango butter kan op allerlei manieren voor haarverzorging gebruikt worden.  
U kunt simpelweg een kleine hoeveelheid Mango butter in de hand nemen, deze in de handen uitwrijven, de Mango butter smelt dan, en in het haar masseren.  
 
Voor douchen bijvoorbeeld voor verzorging van droog of beschadigd haar.
Klein beetje Mango butter smelten, door licht verwarmen (smelt al bij ongeveer 28C°), bv met lauwwarm water. De gesmolten Mango butter in het haar masseren.
Gebruik een ruime badmuts of handdoek over het haar om de Mango butter goed te laten inwerken. Hierdoor kan de Mango optimaal inwerken. Tenminste 30 minuten laten intrekken.
Was het haar daarna uit met shampoo.

Na het douchen was uw haar met een shampoo naar keuze.
terwijl uw haar nog vochtig is masseert u pure Mango butter door uw haar laat het tenminste 30 minuten zitten spoel uw haar uit met water en eventueel naspoelen met shampoo om het haar wat minder vet te maken.


Zelf natuurlijke oliën of butters mengen met Mango butter

Natuurlijke is het mogelijk andere oliën of butters met Mango butter te mengen zoals shea butter, jojoba oliekokosolie of een andere natuurlijke olie of natuurlijke butter. Voor een aangename geur eventueel een paar druppels etherische olie naar keuze toevoegen.


Bijwerkingen

Bij aanbevolen gebruik zijn er geen bijwerkingen bekend. Overgevoeligheid voor Mango Butter komt zeer zelden voor.


Bevat

Mango (Mangifera Indica) butter (100%)


Bewaring

Droog en koel bewaren (15-20ºC). Buiten bereik van kinderen houden. Tenminste tot 12 maanden na openen houdbaar. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.

Pure, onbewerkte Mango Butter heeft een smeltpunt van rond de 28°C en kan bij hogere temperaturen zeer zacht zijn, soms bijna vla-achtig. Bij koeler bewaren wordt Mango butter weer een hardere butter/boter. Op de werkzaamheid heeft dit geen effect, zolang de temperatuur niet boven de 40°C komt.


Verpakking

15ml kunststof (draai) stift/stick
100ml blik met schroefdeksel
1 liter (1000ml) pouch verpakking


Mango Butter bestellen bij BeriVita.com

Onze Mango butter vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

Mango Puur

10%
Mango Butter Puur 1 liter - Stazak

Mango Butter Puur 1 liter - Stazak

Voordeel: Liter Mango Butter. Onbewerkt en puur. Mango butter is een prettige natuurlijke butter. Heerlijke natuurlijke verzorging voor huid en haar. In handige Stazak, Pouch...

47,50

42,75

Mango Butter Puur 100ml - Blik

Mango Butter Puur 100ml - Blik

Mango butter, ongeraffineerd en puur, in mooi blikje. Mango, Mangifera Indica, butter is een prettige natuurlijke butter. Heerlijke natuurlijke verzorging voor huid en haar.

7,95

Mango Butter Puur Stick - 15ml

Mango Butter Puur Stick - 15ml

Uniek: Grote, handige Mango Butter Stick, met pure ongeraffineerde mango butter. Zeer gemakkelijk en gericht mango butter aanbrengen op de meest droge huidplekken. Ook handig...

5,95

Mango Olie Puur 100ml flacon

Mango Olie Puur 100ml flacon

Pure Mango Olie van de Mango, Mangifera Indica, pitten. Prima voor algemene huidverzorging. Beschermt en verzorgt droge lippen. Koudgeperst en onbewerkt.

12,95

Meer Butters voor Huid & Haar

Avocado Butter - Huid en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Kokos Butter - Huid, Lippen en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Shea Butter - Gezicht, Huid en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Nilotica Shea Butter - Gezicht, Hui

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen kan er een beetje vlok-vorming zichtbaar zijn. De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld.

De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om dit product te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen.