Avocado Butter, Boter Informatie, Gebruik en Eigenschappen

Avocado Butter Puur en Onbewerkt

Wat is Avocado Butter

Avocado, Persea gratissima, butter wordt gewonnen uit de pitten van avocado’s. Uit de avocado’s wordt de pit gehaald, deze wordt gedroogd in de zon. Vervolgens wordt de pit licht geroosterd en gemalen. Met lauwwarm water wordt vervolgens stevig opgeklopt en daarna afgekoeld. Er ontstaat een boter/butter: Avocado Butter. Deze butter wordt door een zeef gescheiden van het water en niet verder bewerkt. 
We voegen verder niets toe, dus geen geur-, kleur of conserveermiddelen. Onze Avocado butter is puur, onbewerkt en ongeraffineerd.
 

Verschil Avocado Butter en Avocado Olie

Naast avocado butter hebben we ook pure avocado olie in ons assortiment. Avocado olie wordt ook gemaakt de pitten van avocado’s maar dan wordt de pit alleen geperst, bij lage temperatuur (koude persing). De natuurlijke olie is vloeibaar bij kamertemperatuur.
Een butter is vaak vetter dan een olie en is bij kamertemperatuur meestal gestold, een butter wordt ook wel boter of (onterecht) ‘was’ genoemd.

 

Avocado Butter

Pure, natuurlijke avocado butter is geschikt voor huid & haar.
  • bij droge, schilferige en vermoeide huid (o.a. eczeem & psoriasis)
  • als algemene huidverzorging & voor elk huidtype 
  • prima basis- en onderhoudszalf 
  • Avocado butter is ongeraffineerd, puur
  • hoge biologische activiteit
  • zuinig in gebruik
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)​

Hoe wordt een butter gemaakt? Wat is het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde butters? Veel van deze algemene informatie over butters vindt u hier>>
 

Eigenschappen Avocado Butter

Avocado butter is een milde en voedende (body-) butter die goed door de huid wordt opgenomen. Avocado butter is rijk aan allerlei vetoplosbare vitamines en heeft een verfrissende werking op de huid. Avocado butter helpt de huid te beschermen o.a. tegen UV-straling van de zon. Verder wordt avocado butter gebruikt bij allerlei huidaandoeningen, rimpels en littekens.
Avocado butter is ook prima te gebruiken voor haarverzorging, bij normaal of droog haar.
Avocado butter bestaat voor uit 100% uit ongeraffineerde, raw Avocado Butter. Avocado Butter) heeft een smeltpunt rond de 25°C, daardoor “smelt” deze op de warme huid, bijvoorbeeld na het douchen.

Pure, onbewerkte avocado butter heeft een smeltpunt van rond de 25°C en kan bij warmere temperaturen, bijvoorbeeld in de zomer, dus zeer zacht zijn, soms bijna vloeibaar. Bij koeler bewaren of na afkoelen wordt het weer een echte butter/boter.
 
Door het afkoelen is onbewerkte Avocado Butter soms niet meer volledig 'egaal', er kunnen dikkere "stukjes" (soort witte bolletjes vet) in de butter voorkomen of juist wat dunnere structuren, olie-achtig. Dit effect wordt versterkt bij warmere temperaturen, bijvoorbeeld tijdens verzenden, doordat Acocado Butter van nature uit verschillende vetten bestaat, die allemaal een ander smeltpunt hebben. Hierdoor lijkt het of de Avocado is geschift, dat is niet het geval. Bij schiften zijn water- en vetfase gescheiden. Avocado bestaat alleen uit vetten, dus er is geen water aanwezig.

Bestaat uw Avocado Butter uit verschillende fases vet: olie en hardere bolletjes? Dan kunt u de Avocado Butter in de koelkast bewaren: De Avocado Butter zal geheel stollen. U kunt ook de Avocado een klein beetje verwarmen in lauwwarm water: alle butter zal smelten tot een olie. Bij afkoelen (bv. in koud water) roeren en de Avocado wordt weer een egale zalf. Op de werkzaamheid hebben de hardere bolletjes geen effect.


Uiteraard zijn onze producten niet getest op dieren.

 

Aanbevolen gebruik Avocado butter

Avocado butter meerdere keren per dag aanbrengen op droge, schrale huid. Avocado butter is prima geschikt voor kinderen. Het is zinvol om meerdere keren per dag een dunne laag aan te brengen in plaats van één of twee keer een dikke laag. De huid kan namelijk maar een bepaalde hoeveelheid vet per keer opnemen. U kunt uw huid het beste direct na het douchen of baden insmeren, de huid is dan nog warm en de Avocado Butter smeert nog makkelijker uit.
Deze natuurlijke butter kan het beste opgebracht worden door met de haarrichting mee te strijken, om te voorkomen dat de ingang van de haarwortelzakjes verstopt raken.
Prima te gebruiken als onderhouds- of basis zalf bij hormoonzalf gebruik. 

Avocado butter mengt prima met andere (body-) butters of onze pure oliën.

Uitsluitend uitwendig gebruiken. 

 

Haarverzorging en Avocado butter

Avocado butter kan op allerlei manieren voor haarverzorging gebruikt worden.  
U kunt simpelweg een kleine hoeveelheid avocado Butter in de hand nemen, deze in de handen uitwrijven, de avocado butter smelt dan, en in het haar masseren.  
 
Voor douchen bijvoorbeeld voor verzorging van droog of beschadigd haar.
Klein beetje avocado butter smelten, door verhitten (smelt al bij ongeveer 25C°), bv met warm water. De gesmolten avocado butter in het haar masseren.
Gebruik een ruime badmuts of handdoek over het haar om de avocado butter goed te laten inwerken. Hierdoor kan de avocado optimaal inwerken. Tenminste 30 minuten laten intrekken.
Was het haar daarna uit met shampoo.

Na het douchen was uw haar met een shampoo naar keuze.
terwijl uw haar nog vochtig is masseert u pure avocado butter door uw haar laat het tenminste 30 minuten zitten spoel uw haar uit met water en eventueel naspoelen met shampoo om het haar wat minder vet te maken.

 

Zelf natuurlijke oliën of butters mengen met Avocado

Het is uiteraard mogelijk om andere oliën of butters met avocado butter te mengen zoals shea butter, jojoba oliekokosolie of een andere natuurlijke olie of natuurlijke butter. Voor een aangename geur eventueel een paar druppels etherische olie naar keuze toevoegen.
 

Bijwerkingen

Bij aanbevolen gebruik zijn er geen bijwerkingen bekend. Overgevoeligheid voor Avocado Butter komt zeer zelden voor.


Bevat

Avocado (Persea gratissima) butter (100%)
 

Bewaring

Droog en koel bewaren (15-20ºC). Buiten bereik van kinderen houden. Tenminste tot 12 maanden na openen houdbaar. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.

Pure, onbewerkte Avocado Butter heeft een smeltpunt van rond de 25°C en kan bij hogere temperaturen zeer zacht zijn, soms bijna vla-achtig. Bij koeler bewaren wordt avocado butter weer een butter/boter. Op de werkzaamheid heeft dit geen effect, zolang de temperatuur niet boven de 40°C komt.


Verpakking

100ml aluminium blik met schroefdeksel
250ml glazen pot met schroefdeksel
1 liter (1000ml) kunststof pot met schroefdeksel


Avocado Butter bestellen bij BeriVita.com

Onze Avocado butter vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008