Borage, Bernagie Olie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Borage, Bernagie Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Pure en koudgeperste Borage of Bernagie olie bevat een hoog percentage gammalinoleenzuur (GLA). 
 

  • bij droge, gevoelige huid
  • hydraterend
  • stimuleert celvernieuwing
  • bevat gamma linoleenzuur
  • koudgeperste olie
  • Borage Olie = Bernagie Olie = 100% natuurlijk en plantaardig
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG) ​

Wat Borage of Bernagie Olie

Borage olie komt van de Bernagie plant en wordt daarom ook wel Bernagie olie genoemd. De plant komt van oorsprong uit de landen rond de Middellandse Zee en heeft de hele zomer blauwe bloempjes en is zeer geliefd bij hommels en bijen. De Bernagie plant is in Nederland ook wel bekend als ‘komkommerkruid’ omdat de smaak enigszins doet denken aan die van komkommer.
Onze Borage olie wordt koudgeperst uit de zaden van de Bernagie plant en is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, waaronder linolzuur en gamma-linoleenzuur. Linolzuur komt vaker voor in plantaardige oliën, maar voor gamma-linoleenzuur is Borage olie een van de weinige natuurlijke bronnen. Borage olie is helder tot lichtgroen en heeft een typische geur. U kunt de olie het beste koel bewaren.

 

Toepassingen Borage Olie

Borage olie is een drogende olie. Deze natuurlijke olie trekt goed in de huid en stimuleert de doorbloeding, heeft positief effect op de weerstand van de huid en wordt gebruikt bij een droge, schilferige huid. Verder wordt Borage olie geroemd om haar effect op rimpels, doordat Borage olie de celvernieuwing en de vochtgraad van de huid, zou verbeteren. Zeer geschikt voor droge, gevoelige huid. Vaak wordt Borage olie gebruikt bij de verzorging van rosacea.
 

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze inder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Borage Olie

De zaden van de Bernagie plant worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de zaden gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.

 

Aanbevolen gebruik Borage Olie

Puur: 1-2 daags aanbrengen op matig vochtige huid. Kalm inmasseren met draaiende bewegingen.

Borage olie is goed te mengen met andere oliën, zoals BeriVita Jojoba Olie en/of BeriVita Shea Butter. Shea Butter klein beetje verwarmen (maximaal tot 40 ºC) en tot 20% Borage olie toevoegen. Laten afkoelen en beste te gebruiken na douchen of baden.

Verzorging bij Rosacea, dagelijks aanbrengen: 50ml Teunisbloem olie mengen met 40ml Borage olie en 5 druppels lavendel etherische olie en 10 druppels tea tree olie 
Als de klachten zijn afgenomen eventueel naar 2x per week aanbrengen gaan


BeriVita Borage olie is uitsluitend voor uitwendig gebruik.
 

Samenstelling

Borage officinalis olie, Borago Officinalis Seed (99,9%); vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. 
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen.
 

Bewaring 

Droog en koel bewaren (2-7ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

10ml rollerfles glas
20ml pipetfles glas
50ml kunststof flacon
100ml kunststof flacon
200ml glazen pompfles
1000ml, liter fles


 


Borage olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Borage olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Vanaf €35 verzending = GRATIS, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008