aluin stick en aluinblok set Aluin stick en blok set aluin stick 60ml aluinblok aluin blok 100gr Aluin Stick detail Aluin certificaat aluin
aluin stick en aluinblok set
Aluin stick en blok set
aluin stick 60ml
aluinblok
aluin blok 100gr
Aluin Stick detail
Aluin
certificaat aluin

Aluin Combinatie Set met Aluin Stick 60gr en Aluinblok 100gr - 100% Puur Aluin

Aluin Stick 60gr en Aluinblok 100gr van 100% puur Aluinsteen. Krachtig als natuurlijke deodorant. Aluin wordt ook gebruikt als bloedstelpend middel. Compact en makkelijk mee te nemen.

Variant:
11,65
12,90
per stick en blok
Op voorraad Levertijd:: Voor 15:00 uur besteld=dezelfde werkdag verzonden
Voeg toe aan uw verlanglijstje
Staffelprijzen
Aantal Prijs
1 € 11,65 € 12,90
2 € 11,40 € 12,90 2% korting
3 € 10,65 € 12,90 8% korting
aluin stick en aluinblok set
Aluin Combinatie Set met Aluin Stick 60gr en Aluinblok 100gr - 100% Puur Aluin
11,65
12,90
per stick en blok
  • Eenvoudig in Gebruik
  • 100% Natuurlijk: Zonder Chemische Toevoegingen
  • Voordeelset

Heeft u een vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product?

Informatie

Aluin Stick en Aluinblok Set

Aluin Stick 60gr en Aluinblok 100gr van 100% zuiver aluin. Aluinsteen staat bekend om zijn antibacteriële en samentrekkende, adstringerende werking. Daarom is aluin uitstekend als natuurlijke deodorant en wordt het gebruikt voor het stoppen van kleine bloedingen, zoals na het scheren. Aluin is zeer zuinig in gebruik.
 

Wat is Aluin

Aluinsteen is een natuurlijk kristal, hieraan zijn geen geurstoffen of andere chemicaliën toegevoegd. Aluinen zijn een groep van verbindingen, ook wel dubbelzouten worden genoemd. Deze groep van stoffen is genoemd naar de stof kaliumaluminiumaluin, met als molecuulstructuur KAl(SO4)2.12H2O. Deze verbinding is al eeuwenlang bekend onder de naam Aluin. Met de term Aluin wordt dus meestal kaliumaluminiunaluin bedoeld. In bergebieden in Azië werd aluin al door de Romeinen gewonnen, ze gebruikten deze stof als een soort lijm en verf op kleding. In het Engels heet deze stof Alum. Onbewerkte, zuivere Aluin is een harde, vaste stof. De kleur is wit en soms doorzichtig. Aluin lost redelijk goed op in water.


Toepassingen Aluin

Aluin wordt toegepast als bloedstelpend middel bij kleine wonden, zoals die weleens ontstaan door scheren of kleine schaafwonden. Aluin heeft namelijk een adstringerende werking, dit betekent dat de huid door Aluin een beetje wordt samengetrokken. Aluin maakt een verbinding met bepaalde eiwitten die vrijkomen bij huidbeschadigingen en zorgt ervoor dat de huid samentrekt en het bloeden eerder stopt. 
Verder is Aluin een krachtige stof tegen zweten en wordt het daarom gebruik als natuurlijke deodorant. Mooi meegenomen is dat Aluin een antbacteriële werking heeft. Zweet zelf is alleen maar water en wat lichaamszouten. Zweet is van zichzelf geurloos. Bacteriën die groeien in het zweet veroorzaken de zweetlucht. De bacterie, die de typische zweetgeur geeft, wordt sterk geremd door natuurlijk aluin.

Heel andere toepassingen van Aluin zijn als ingrediënt bij de bereiding van papier, het verwijderen en oplossen van coatings, bij het looien van leer en Aluin schilfers worden gebruikt tegen zweetvoeten.
 

Gebruik van de Aluin

Aluin voor gebruik altijd bevochtigen met water. Doordat aluin oplosbaar is in water, wordt van de natte aluin een onzichtbare, fijne laag van aluin afgewreven en aangebracht op het huidoppervlak. De minerale laag droogt snel, en rust op de huid.

U kunt de Aluin als natuurlijke deodorant gebruiken. Door de aluin te gebruiken kan uw huid tot 24 uur beschermt zijn tegen zweten en zweetgeur. Aluin is ideaal bij een gevoelige oksel huid. Geeft geen vlekken op kleding en is 100% natuurlijk. Kan overigens op het hele lichaam worden gebruikt, dus niet alleen onder de oksels.

Bij nat scheren: de aluin kan het beste gebruikt worden na het scheren en nadat de eventueel achtergebleven scheerschuim- of scheercreme resten zijn verwijderd. Bevochtig de aluin met kraanwater en wrijf hem zacht over het geschoren oppervlak. Laat het gezicht 1 tot 3 minuten drogen, spoel de huid af met koud water en dep daarna de huid droog. Eventueel kunt u daarna nog enkele druppels van een verzorgende pure olie aanbrengen


Aluin heeft een bloedstelpende werking. Kalmeert en herstelt de huid. Bij kleine wondjes ook de aluin bevochtigen en tegen het wondje drukken en inmasseren. Na gebruik de aluin goed afspoelen. Bij wondjes alleen voor 1 persoon tegelijk gebruiken, om eventuele besmetting met andere mensen te voorkomen.

►Tip: Mocht de aluin stick of blok breken doordat deze onverhoopt is gevallen, dan kunt de brokjes aluin in een kleine sprayflesje doen, deze kunt u dan vullen met water totdat de Aluin is opgelost. Zo kunt u uw eigen Aluin spray maken.

 

Zit er aluminium in Aluin?

Aluin is een natuurlijke deodorant. Vaak krijgen we de vraag of deze ook aluminium bevat omdat er kaliumaluminiumaluin in zit. Het verschil is dat het type aluminium verbinding wat anders is dan een chemische deodorant of anti-transpirant. Deze bevatten vaak bestaat uit aluminiumchloorhydraat. Dat is een verbinding die mensen vaak liever mijden.
Aluin bevat meestal kaliumaluminiumaluin, zoals onze aluin. Dat is ook een verbinding met aluminium maar anders qua werking. U kunt het vergelijken met het hoofdbestanddeel in Chloorwater, gebruikt bij het schoonmaken (=natriumhypochloriet, NaOCl). Dat lijkt erg op keukenzout (NaCl) maar is toch heel wat anders. Aluin wordt allang gebruikt en er zijn geen aanwijzigingen dat het schadelijk zou zijn.


Onze Aluin bevat geen aluminum chlorohydrate, parabenen, SLS/SLES, minerale oliën, paraffine, vaseline, petrolatum, siliconen, propyleenglycol en genetisch gemodificeerde plantextracten.

Bevat: 100% Kaliumaluminiumaluin
Afmetingen
Stick
: 70 mm x 35 mm
Blok:  65mm x 40mm x 20mm
Uitsluitend uitwendig gebruiken

Alle Natuurlijke Producten

Hier vindt u alle BeriVita producten. Natuurlijke Oliën, Poeders, Zepen, Wasnoten, Voedingssupplementen en nog veel meer....

klik hier
Beoordeling toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008