Allergenen in BeriVita.com Etherische Oliën

Sommige etherische oliën zijn fototoxisch, dit betekent dat ze pigmentatie van de huid kunnen veroorzaken als ze worden aangebracht op de huid die binnen 24 uur wordt blootgesteld aan zonlicht of UV-licht, bv zonnebank. Dit gaat vooral op voor citrusoliën (én Bergamot olie).
Sommige bestanddelen in etherische oliën hebben een allergene werking. Vrijwel alle etherische oliën bevatten van nature allergenen: Chemische verbindingen die een allergische reactie op de huid kunnen veroorzaken, voorbeelden daarvan zijn limonene, linalool en andere. Soms bestaat een etherische olie vrijwel uitsluitend uit zulke allergie veroorzakende stoffen. Een allergische reactie vindt niet bij iedereen plaats en soms pas na jaren gebruik.
Een allergische reactie uit zich meestal als een (huid-) irritatie, vaak al bij een lage dosering. Helaas is een allergische reactie nooit helemaal uit te sluiten, maar verstandig gebruik van etherische olie beperkt  het risico. Verder kan de hoeveelheid (concentratie) allergeen varieren per batch.
Houdt altijd rekening met een mogelijke allergische reactie: Neem bij twijfel contact op met een (huis-) arts.

Hieronder vindt u alle etherische oliën uit ons assortiment en de eventuele allergenen die aanwezig kunnen zijn.