Wassen met Aleppo Zeep wasvlokken

Wassen met Aleppo Zeep wasvlokken We hebben al lange tijd fraaie Aleppo zeep blokken op BeriVita.com, inderdaad uit Aleppo, Syrië. Deze vindt u hier>>.
Om het leven makkelijker te maken hebben we nu ook Aleppo zeepvlokken. Dat zijn blokken Aleppo zeep die zijn gesneden tot wasvlokken.
Deze zeepvlokken kunnen worden gebruikt om makkelijk kleding, op een natuurlijke manier, te wassen. Daarnaast kunnen deze vlokken ook worden gebruikt om het lichaam en de haren te wassen op een natuurlijke manier. Onze Aleppo zeep bevat 20% Laurierbesolie.
 

Aleppo zeep

Plantaardige en natuurlijke Aleppo zeep is een zeep met als belangrijkste ingrediënten Laurierbesolie 20% en pure olijfolie. Laurierbesolie geeft de zeep een kruidige geur. We hebben ook pure Laurierbesolie in ons assortiment, deze vindt u hier>>

► Aleppo zeep is een zeer bekende zeep uit Syrië. Precies zien hoe onze Aleppo zeep wordt gemaakt? Een filmpje hierover vindt u hier>>

Aleppo zeep geeft weinig tot geen schuim dat kan soms even wennen zijn. Aleppo zeep is puur en ongeparfumeerd, vrij van dierlijke of chemische toevoegingen en ook geschikt voor de droge, gevoelige en allergische huid.
Laurierbesolie is afkomstig van de Laurier, een plant die bekend is om het gebruik in de keuken. De vruchten van deze plant bevatten een natuurlijke olie die eruit wordt geperst. Deze laurierbesolie is groen van kleur en kruidig qua geur. Laurier olie bevat o.a. laurinezuur. Laurinezuur zou anti-bacterieel werken. Om die reden wordt Aleppo zeep gebruikt bij een onzuivere of acne huid. Over het algemeen geldt dat de Aleppo zeep krachtiger is bij een hoger percentage Laurierbesolie. Aleppo zeep is ook geschikt bij een droge of gevoelige huid. 
Onze Aleppo zeep wordt op een traditionele wijze gemaakt. Daarbij worden de blokken zo'n 9 maanden gerijpt, hierdoor is de Aleppo zeep aan de buitenkant lichter van kleur dan van binnen. Aleppo zeep wordt ook wel Alep zeep genoemd.


Aanbevolen gebruik Aleppo Zeepvlokken

Huid

Dagelijks te gebruiken voor huid en haar. Neem enkele Aleppo zeepvlokken tussen de handen met lauwwarm water. Was het gezicht en/of lichaam met de zeep. Eventueel een scrubhandschoen gebruiken voor een extra scrub effect. Laat de zeep 5-10 minuten intrekken. Daarna afspoelen.
Soms geeft zo’n diep gereinigde huid een wat trekkerig gevoel, het kan dan goed zijn om de huid daarna te verzorgen met pure BeriVita Shea Butter, een pure, natuurlijke huidolieal naar gelang uw huidtype, zoals Arganolie of een reguliere dag- en nachtcrème.
Het lichaam zal de eerste keren soms even moeten wennen aan de zeep omdat de huid, mogelijk, alleen chemische producten gewend is. De huid kan dan wat prikken/tintelen.

 

Haar

Aleppo zeep is ook prima te gebruiken om de haren te wassen. U kunt de Aleppo zeep als vervanger voor reguliere shampoo gebruiken. Neem een kleine hoeveelheid zeepvlokken en meng het met water. Vervolgens masseren in het haar en op de hoofdhuid. Laat vijf minuten intrekken en spoel grondig uit met water en eventueel naspoelen met azijnwater, dat is 2 delen water en 1 deel azijn.
Azijn water zorgt ervoor dat de haarscubben sluiten. Deze kunnen door hogere pH waarde van Aleppo zeep open gaan staan. Dit geeft soms een 'typisch' gevoel aan het haar.

 

Kleding wassen met Aleppo zeep

Er zijn verschillende manieren om kleding te wassen zonder chemisch wasmiddel, dat kan ook met onze Aleppo zeepvlokken. Meer manieren om natuurlijk te wassen vindt u hier>>
Met de Aleppozeep vlokken kunt u makkelijk zelf een vloeibaar wasmiddel maken voor in de wasmachine, handwas en als vlekkenverwijderaar

Vloeibaar wasmiddel maken met aleppo zeepvlokken:

  • Doe ongeveer 25-45 gram zeepvlokken in een pan.
  • Voeg hierbij 1 eetlepel baking soda, deze vindt u hier>>.
  • 1 liter kraanwater toevoegen
  • Al roerend aan de kook brengen, blijven roeren tot vlokken zijn opgelost, dan niet meer verhitten.
  • Laten afkoelen
  • In een schone fles gieten, zoals een oude wasmiddel fles. Klaar is het natuurlijke, vloeibare wasmiddel.
  • Voor gebruik even schudden
  • Naar wens kunt u een etherische olie toevoegen voor een aangename geur. Deze vindt u hier>>


Ongeveer 1 koffiekopje, 100-125ml, van het vloeibare wasmiddel kunt u in het bakje voor het wasmiddel doen van uw wasmachine. Vervolgens het wasprogramma starten (30 ºC-40 ºC). Als natuurlijke wasverzachter, kunt u 1 eetlepel, 15ml, witte azijn in het bakje voor de wasverzachter gieten. Deze hoeveelheden bij ongeveer 6-9 kg wasgoed.
Bij witte kleding eventueel extra soda toevoegen. Heeft u een hoge waterheid, dan is extra wasmiddel nodig, ook bij extra vuile was kunt u extra aleppo zeep toevoegen.

 

Handwas

Los een handvol zeepvlokken in 1-2 liter heet water. Was en spoel de kleding grondig. Gebruik koud water voor het wassen van delicate stoffen zoals wol en zijde.
 

Vlekkenverwijderaar

Los 1 deel zeepvlokken op met 1-2 delen baking soda op in een beetje water. Goed over de vlek wrijven met deze oplossing. Vervolgens een reguliere was draaien. 
      12-08-2021 15:15     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Frank -  22-10-2021

Dit werkt helemaal perfect, makkelijk om te wassen. Haar wassen gaat ook goed, krijg er perfect glanzend haar van!

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Vanaf €35 verzending = GRATIS, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008