Moringa Olie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Moringa Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Moringa Olie bevat, doordat het koud is geperst, een hoge dosis omega 3,6 & 9 vetzuren, verder heeft het veel vitamine E. Hierdoor is de olie een sterk antioxidans en bevat het antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen. Vandaar dat de olie veel gebruikt wordt in cosmetische producten. Moringa olie heeft een lichte, nootachtige geur.
 

  • huidolie, hoofdhuid & haarolie
  • massageolie
  • niet-drogende olie
  • trekt snel in de huid
  • droge, geïrriteerde huid (ook psoriasis & eczeem)
  • milde zonnebrand, insectenbeten
  • koudgeperste olie uit Moringa Oleifera zaden
  • Moringa Olie is 100% natuurlijk en plantaardig
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG
 

Wat is Moringa Olie

Koudgeperste, pure Moringa olie wordt gemaakt van Moringa zaden. Deze zaden komen van de Moringa Oleifera boom, ook wel “miracle tree” drumstick of trommelstokboom genoemd. De Moringa boom groeit in de subtropisch en tropische delen van Azië, waar mensen al duizenden jaren gebruik maken van de medicinale eigenschappen van deze boom.
Moringa speelde voor de Egyptenaren al een belangrijke rol als olie bij het balsemen van de doden. Vazen met Moringa olie zijn in veel Egyptische graven gevonden. 

 

Toepassingen Moringa Olie

Moringa Olie is zeer geschikt als huidolie, massageolie en haarolie. Deze niet-drogende olie is licht en trekt snel in de huid. De olie is zeer geschikt als vochtinbrenger bij een droge, geïrriteerde huid maar ook wordt het wel gebruikt bij huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. Verder kan het verlichting geven bij zonnebrand en insectenbeten, ook wordt geclaimd dat het de veroudering van de huid tegen gaat.
BeriVita Moringa Olie kan goed gebruikt worden om het haar en de hoofdhuid te verzorgen.
Moringa olie hoort bij de niet-drogende oliën.

 

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" cremés.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid kan een meer niet-drogende olie geschikter zijn. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Moringa Olie

De moringazaden van de vruchten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de Moringa olie uit de zaden gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.

Er is ook Moringa zalf, dat is Moringa Olie met Shea Butter, deze Moringa zalf vindt u hier>>


Aanbevolen gebruik Moringa Olie

Huidolie:

1-2 keer per dag aanbrengen. Laten intrekken. Blijven herhalen tot de huid geheel is hersteld. Na de behandeling gedurende 1 maand nog minimaal drie keer per week gebruiken. Bij algemene huidverzorging dagelijks blijven gebruiken.
 

Haarolie:

Na het wassen met shampoo, of na het haar vochtig te hebben gemaakt, een beetje olie in het haar en hoofdhuid masseren. Even laten inwerken, dan uitspoelen met lauw water.
Op droog haar (voor extra glans) aan te brengen door paar druppels in de haren te masseren.

BeriVita Moringa Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Bevat

Moringa oleifera olie (99,9%); vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. 
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen of bij pinda allergie. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen. 
 

Bewaring 

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

20ml pipetfles glas
50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
200ml pompfles glas
1000ml flacon aluminium
Moringa Zalf 100ml blik

 

 

Moringa olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Moringa olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Vanaf €35 verzending = GRATIS, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008