Marula Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Marula Olie wordt al eeuwenlang gebruikt voor onder andere cosmetische doeleinden en als natuurlijke olie bij huidproblemen, insectenbeten en kleine wondjes.

 
  • ​droge huid
  • gevoelige, geïrriteerde huid
  • oudere (probleem) huid.
  • zonnebrand
  • ouderdomsvlekken
  • Marula Olie = 100% natuurlijk
  • koudgeperste olie van pit uit marulavrucht
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)


Wat is Marula Olie

Marula Olie komt van de vruchten van de Marulaboom, Sclerocarya birre. Deze boom groeit in Afrika. De Marula boom is onderdeel van de pruikenboomfamilie (Anacardiaceae) en is een middelgrote, tweezaadlobbige boom die in Noord- en Centraal Namibië groeit. Uitsluitend de vrouwelijke boom draagt vruchten. Deze vruchten lijken op pruimen en het vruchtvlees bevat een hoog gehalte aan vitamine C. Veel wilde dieren (waaronder de olifant) eten de vruchten graag, vandaar dat deze boom ookwel de Olifantenboom wordt genoemd.
De boom staat bij de Afrikaanse bevolking in hoog aanzien. Bij verschillende stammen speelde hij een belangrijke rol in vruchtbaarheidsriten en staat het bekend als ‘huwelijksboom’, omdat er nog steeds onder de boom veel huwelijken worden gesloten.De vrucht van de Marulaboom bevat een grote pit met daarin 2-3 zaden. De pitten worden met de hand uit de vruchten gehaald en vervolgens koud geperst. Marula olie hoort bij de niet-drogende oliën.

 

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" cremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid kan een meer niet-drogende olie geschikter zijn. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Toepassingen Marula Olie

Pure Marula olie is rijk aan meervoudig onverzadigde omega 6 vetzuren, anti-oxidanten en vitamine E. Marula olie kan gebruikt worden voor de verzorging van een droge, gevoelige, geïrriteerde en/of oudere (probleem) huid. De olie beschermt en voedt de huid en is ook geschikt voor een vette huid. Marula huidolie heeft een neutrale geur.
 

Koudgeperste Marula Olie

De marula pitten van de vruchten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de pitten gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.


Aanbevolen gebruik Marula Olie

1-2 keer per dag of naar behoefte de pure huidolie aanbrengen. Laten intrekken. Blijven herhalen tot de huid geheel is hersteld.
Uitsluitend uitwendig gebruiken. Bij twijfel een arts raadplegen.

 

Bijwerkingen

Bij aanbevolen gebruik zijn er geen bijwerkingen bekend.
 

Bevat

Sclerocarya birrea/marula olie (99,9%); vitamine e (0,1%).
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.
 

Bewaring

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.
 

Verpakking

10ml huidroller glas
50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
1000ml (liter) fles
 

Productie

In Afrika gewonnen en verwerkt in Europa.

 


Marula olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Marula olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.