Marula Olie Puur & Koudgeperst

Koudgeperste, pure Marula huidolie wordt al eeuwenlang gebruikt voor onder andere cosmetische doeleinden en als natuurlijke olie bij huidproblemen, insectenbeten en kleine wondjes.

 
  • ​droge huid
  • gevoelige, geïrriteerde huid
  • oudere (probleem) huid.
  • zonnebrand
  • ouderdomsvlekken
  • Marula Olie = 100% natuurlijk
  • koudgeperste olie van pit uit marulavrucht
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG)


Marula Olie

Onze pure Marula olie is rijk aan meervoudig onverzadigde omega 6 vetzuren, anti-oxidanten en vitamine E. Marula olie kan gebruikt worden voor de verzorging van een droge, gevoelige, geïrriteerde en/of oudere (probleem) huid. De olie beschermt en voedt de huid en is ook geschikt voor een vette huid. Marula huidolie heeft een neutrale geur.
De Marulaboom (Sclerocarya birrea) groeit in Afrika. Deze boom is onderdeel van de pruikenboomfamilie (Anacardiaceae) en is een middelgrote, tweezaadlobbige boom die in Noord- en Centraal Namibië groeit. Uitsluitend de vrouwelijke boom draagt vruchten. Deze vruchten lijken op pruimen en het vruchtvlees bevat een hoog gehalte aan vitamine C. Veel wilde dieren (waaronder de olifant) eten de vruchten graag, vandaar dat deze boom ookwel de Olifantenboom wordt genoemd.
De boom staat bij de Afrikaanse bevolking in hoog aanzien. Bij verschillende stammen speelde hij een belangrijke rol in vruchtbaarheidsriten en staat het bekend als ‘huwelijksboom’, omdat er nog steeds onder de boom veel huwelijken worden gesloten.De vrucht van de Marulaboom bevat een grote pit met daarin 2-3 zaden. De pitten worden met de hand uit de vruchten gehaald en vervolgens koud geperst. Marula olie hoort bij de niet-drogende oliën.

 

De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" cremés.

 

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid kan een meer niet-drogende olie geschikter zijn. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperst

De marula pitten van de vruchten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de pitten gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.


Aanbevolen gebruik Marula Olie

1-2 keer per dag of naar behoefte de pure huidolie aanbrengen. Laten intrekken. Blijven herhalen tot de huid geheel is hersteld.
Uitsluitend uitwendig gebruiken. Bij twijfel een arts raadplegen.

 

Bijwerkingen

Bij aanbevolen gebruik zijn er geen bijwerkingen bekend.
 

Bevat

Sclerocarya birrea/marula olie (99,9%); vitamine e (0,1%).
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.
 

Bewaring

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.
 

Verpakking

10ml huidroller glas
50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof
1000ml (liter) fles kunststof
 

Productie

In Afrika gewonnen en verwerkt in Europa.

 


Marula olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Marula olie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.
Marula Olie Puur 100ml flacon

Marula Olie Puur 100ml flacon

Marula Olie Puur en Koudgeperst. Deze natuurlijke olie uit Afrika wordt o.a. gebruikt voor de verzorging van een droge, gevoelige, geïrriteerde huid. Pure Marula olie beschermt...

14,95

Marula Olie Puur 10ml Rollerfles

Marula Olie Puur 10ml Rollerfles

Pure Marula Olie in handige en zuinige rollerfles. Makkelijk onderweg te gebruiken of op moeilijk bereikbare plekken. Natuurlijke olie, prima bij verzorging van droge, gevoelige...

6,95

Marula Olie Puur 50ml flacon

Marula Olie Puur 50ml flacon

Marula Olie Puur kan gebruikt worden voor de verzorging van een droge, gevoelige, geïrriteerde en oudere huid. Deze natuurlijke olie beschermt en voedt de huid. Koudgeperst.

9,95

10%
Marula Olie Puur Literfles

Marula Olie Puur Literfles

Grootverpakking Marula Olie Puur. Onze koudgeperste Marula olie wordt gebruikt voor de verzorging van een droge, gevoelige en geïrriteerde huid maar ook als algemene...

97,00

87,30

Passend bij Marula

Baobab Olie - Gezicht, Huid en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Avocado Olie - Huid en Haar

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Mango Olie - Huid en Lippen

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Rozenbottelolie - Gezicht en Huid

Bekijk productenkeyboard_arrow_right
De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. De olie kan per fles verschillen van kleur en er kunnen lichte vlokken/residu in de fles aanwezig zijn. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen is deze vlok-vorming soms sneller zichtbaar. Door een beetje met de hand te verwarmen, verdwijnt dat meestal snel weer.

De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om dit product te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen.