Cactusvijgolie Puur & Koudgeperst

Cactusvijgolie, ook Prickly Pear Oil of Opuntia Ficus Indica genoemd, is één van onze meest kostbare en krachtige natuurlijke huidoliën. Dat is niet zomaar. Deze koudgeperste natuurlijke olie is licht van structuur en zijdezacht voor de huid, daarom ook zeer geschikt vor gebruik rondom de ogen.
 

  • vermindert rimpels, fijne lijntjes, wallen en kringen
  • bij verschillende huidaandoeningen
  • rijk aan vitamine E en onverzadigde vetzuren
  • regeneratie van de cellen
  • elk huidtype, van droge tot normale huid
  • in handige roller, zuinig in gebruik, makkelijk aanbrengen
  • koudgeperste olie uit cactusvijgzaden van Opuntia Ficus Indica
  • cactusvijgolie = 100% natuurlijk
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)


Natuurlijke Cactusvijgolie zit boordevol Omega 3 en 6 vetzuren en heeft sterke anti-oxidatieve werking en helpt in het wegvangen van vrije radicalen. Dit geeft een egale en gladde huid, rimpels en fijne lijntjes nemen af. Ook ideaal voor gebruik rond de ogen. Cactusvijgolie wordt gezien als hét natuurlijke anti-veroudering, anti-aging product. Ervaringen met deze natuurlijke olie zijn verrassend positief. Cactusvijgolie is ook geschikt voor algemene huidverzorging en wordt gebruikt tegen allerlei huidaandoeningen. 

Onze cactusvijgolie is ook in een handige rollerfles te verkrijgen, hierdoor is het makkelijk en gericht aan te brengen én ideaal voor gebruik rond de ogen. De rollerfles maakt de cactusvijgolie bovendien zeer zuinig in gebruik. Enkele druppels cactusvijgolie zijn vaak ook al voldoende om effect te krijgen.

 

Prickly Pear

Cactusvijgolie (Prickly Pear Oil), is een zeldzame en kostbare olie. De huidolie wordt gewonnen uit de Cactusvijg, Opuntia Ficus Indica. Deze woestijnvijg of vijg van Barbarije is de vrucht van de cactussoort Opuntia ficus indica en verwante soorten. De vrucht is ovaal en 5-10 cm lang worden, de schil is dun en voorzien van stekels. De vruchten zijn eetbaar, evenals de zaden.
Het verkrijgen van de olie uit de zaden van deze vrucht, is een bewerkelijk proces dat veelal nog handmatig gebeurt. Om 1 liter Cactusvijgolie te verkrijgen, zijn er ongeveer 1 miljoen cactusvijgzaden en 30 arbeidsuren nodig. Deze cactusvijgzaden zitten in het vruchtvlees van de Cactusvijg. Voor onze cactusvijgolie worden de zaden gebruikt van rijpe, geel tot rode vruchten. De schil zit vol doornen, net als de cactus zelf. De pitten/zaden moeten eerst gescheiden worden van het vruchtvlees, daarna worden ze zorgvuldig gewassen en gedroogd in de buitenlucht. De harde, gedroogde zaden worden tenslotte koudgeperst en dan komt de kostbare olie vrij.
We bewerken onze cactusvijgolie niet verder, na het persen wordt de olie zo vers mogelijk verpakt en zo kan deze olie dan bij u terecht komen. Onze cactusvijgolie is afkomstig uit Marokko.

Let op: Cactusvijgolie is niet hetzelfde als cactusolie of cactuszaad olie, dat is een andere, goedkopere olie met heel andere eigenschappen.

Cactusvijgolie hoort bij de zogenaamde drogende oliën.
De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij deze zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" cremés.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid kan een meer niet-drogende olie geschikter zijn. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperst

De cacatusvijgzaden van de vruchten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de zaden gedrukt. Dan wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.
 

Aanbevolen gebruik cactusvijgolie: 

’s Morgens en ’s avonds pure olie aanbrengen en inmasseren op de gereinigde huid. 

Cactusvijgolie is bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. 
 

Bevat 

opuntia ficus indica/cactusvijgolie (99,9%); vitamine e (0,1%)
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Over gebruik van cactusvijgolie tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen. 
 

Bewaring 

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

10 ml glazen flacon met roller
50 ml flacon kunststof
100 ml flacon kunststof


 


Cactusvijgolie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Cactusvijgolie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

Cactusvijgolie Producten

5%
visibility
shopping_cart

Cactusvijgolie Puur 100ml | Voordeelfles

Voordeelflacon luxe Cactusvijgolie, ook wel Prickly Pear of opuntia ficus indica. Zachte, zeldzame huidolie met bijzondere eigenschappen....

84,95

80,85

visibility
shopping_cart

Cactusvijgolie Puur 10ml | Roller

Handige rollerfles met pure Cactusvijgolie. Prickly Pear. Zachte huid- en gezichtsolie, die wordt gebruikt om de diepte van rimpels te...

11,95

9%
visibility
shopping_cart

Cactusvijgolie Puur 50ml flacon

Cactusvijgolie, ook wel Prickly Pear of opuntia ficus indica olie. Deze zachte natuurlijke olie heeft bijzondere eigenschappen. Voedend &...

54,95

49,95

Passend bij Cactusvijgolie

Goji Bes Olie | Gezicht en Huid

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Emu - Emoe Olie | Gezicht en Huid

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Tamanu Olie | Gezicht en Huid

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Chia Zaad Olie | Gezicht, Huid en H

Bekijk productenkeyboard_arrow_right
De informatie zoals weergegeven op deze website is naar beste weten en met de grootste zorg samengesteld. De samenstellers aanvaarden echter geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die bij toepassing, gebruik of misbruik van de informatie en/of producten kan ontstaan. De verzamelde informatie is gebaseerd op studies en experimenten van gebruikers verspreid over de hele wereld en is afkomstig van diverse literatuurbronnen en is uitdrukkelijk alleen bedoeld ter informatie. Wij garanderen en claimen niet dat onze producten hetzelfde effect zullen hebben in alle voorkomende, of vergelijkbare gevallen. BeriVita producten zijn alleen bestemd voor uitwendig gebruik tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Zoals met elk natuurproduct, dienen ook BeriVita (huid-) producten vooraf getest te worden op klein gedeelte van de huid en direct te worden gestopt wanneer zich problemen voordoen. In incidentele gevallen kan het gebruik tot onverwachte allergische reacties leiden. Bij twijfel wordt het daarbij aanbevolen om een arts te raadplegen. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. De geleverde natuurproducten kunnen mogelijke geur- en kleurverschillen geven ten opzichte van eerdere leveringen. De olie kan per fles verschillen van kleur en er kunnen lichte vlokken/residu in de fles aanwezig zijn. Dit is omdat het een natuurproduct is. Zeker bij koudere temperaturen is deze vlok-vorming soms sneller zichtbaar. Door een beetje met de hand te verwarmen, verdwijnt dat meestal snel weer.

De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om dit product te promoten als geneesmiddel, als diagnose mogelijkheid, om te genezen of om enige ziekte te voorkomen.