Cactusvijgolie Informatie, Gebruik en Toepassingen

Cactusvijgolie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Cactusvijgolie, ook Prickly Pear Oil of Opuntia Ficus Indica genoemd, is één van onze meest kostbare en krachtige natuurlijke huidoliën. Dat is niet zomaar. Deze koudgeperste natuurlijke olie is licht van structuur en zijdezacht voor de huid, daarom ook zeer geschikt vor gebruik rondom de ogen.
 

  • vermindert rimpels, fijne lijntjes, wallen en kringen
  • bij verschillende huidaandoeningen
  • rijk aan vitamine E en onverzadigde vetzuren
  • regeneratie van de cellen
  • elk huidtype, van droge tot normale huid
  • koudgeperste olie uit cactusvijgzaden van Opuntia Ficus Indica
  • cactusvijgolie = 100% natuurlijk en plantaardig
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)
 

Wat is Cactusvijgolie, Prickly Pear

Cactusvijgolie of Prickly Pear Oil, is een zeldzame en kostbare olie. De huidolie wordt gewonnen uit de Cactusvijg, Opuntia Ficus Indica. Deze woestijnvijg of vijg van Barbarije is de vrucht van de cactussoort Opuntia ficus indica en verwante soorten. De vrucht is ovaal en 5-10 cm lang worden, de schil is dun en voorzien van stekels. De vruchten zijn eetbaar, evenals de zaden.
Het verkrijgen van de olie uit de zaden van deze vrucht, is een bewerkelijk proces dat veelal nog handmatig gebeurt. Om 1 liter Cactusvijgolie te verkrijgen, zijn er ongeveer 1 miljoen cactusvijgzaden en 30 arbeidsuren nodig. Deze cactusvijgzaden zitten in het vruchtvlees van de Cactusvijg. Voor onze cactusvijgolie worden de zaden gebruikt van rijpe, geel tot rode vruchten. De schil zit vol doornen, net als de cactus zelf. De pitten/zaden moeten eerst gescheiden worden van het vruchtvlees, daarna worden ze zorgvuldig gewassen en gedroogd in de buitenlucht. De harde, gedroogde zaden worden tenslotte koudgeperst en dan komt de kostbare cactusvijgolie vrij.
We bewerken onze cactusvijgolie niet verder, na het persen wordt de olie zo vers mogelijk verpakt en zo kan deze olie dan bij u terecht komen. Onze cactusvijgolie is afkomstig uit Marokko.

Let op: Cactusvijgolie is niet hetzelfde als cactusolie of cactuszaad olie, dat is een andere, goedkopere olie met heel andere eigenschappen.

 

Toepassingen Cactusvijgolie

Natuurlijke Cactusvijgolie zit boordevol Omega 3 en 6 vetzuren en heeft sterke anti-oxidatieve werking en helpt in het wegvangen van vrije radicalen. Dit geeft een egale en gladde huid, rimpels en fijne lijntjes nemen af. Ook ideaal voor gebruik rond de ogen. Cactusvijgolie wordt gezien als hét natuurlijke anti-veroudering, anti-aging product. Ervaringen met deze natuurlijke olie zijn verrassend positief. Cactusvijgolie is ook geschikt voor algemene huidverzorging en wordt gebruikt tegen allerlei huidaandoeningen. 

Onze cactusvijgolie is ook in een handige rollerfles te verkrijgen, hierdoor is het makkelijk en gericht aan te brengen én ideaal voor gebruik rond de ogen. De rollerfles maakt de cactusvijgolie bovendien zeer zuinig in gebruik. Enkele druppels cactusvijgolie zijn vaak ook al voldoende om effect te krijgen.

 

Cactusvijgolie hoort bij de zogenaamde drogende oliën.
De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij deze zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" cremés.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid kan een meer niet-drogende olie geschikter zijn. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperste Cactusvijgolie

De cactusvijgzaden van de vruchten worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de zaden gedrukt. Dan wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden.
 

Aanbevolen gebruik cactusvijgolie 

’s Morgens en ’s avonds pure olie aanbrengen en inmasseren op de gereinigde huid. 

Cactusvijgolie is bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Bijwerkingen 

Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. 
 

Bevat 

opuntia ficus indica/cactusvijgolie (99,9%); vitamine e (0,1%)
 

Zwangerschap/Borstvoeding 

Over gebruik van cactusvijgolie tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 
 

Niet gebruiken bij 

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid, meteen stoppen. 
 

Bewaring 

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. 
 

Verpakking

10ml glazen flacon met roller
20ml glazen pipetfles
50ml flacon kunststof
100ml flacon kunststof


 


Cactusvijgolie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Cactusvijgolie producten vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Makkelijk bestellen, ook zonder account
Achteraf betalen met Klarna
Veilig en vertrouwd, sinds 2008