Buchu Agathosma Olie Puur Informatie en Gebruik

Buchu Olie 100% Zuiver

Wat is Etherische Buchu Olie 

Buchu olie is afkomstig van de Buchu plant, Agathosma. Deze plant is een geslacht van ongeveer 140 soorten bloeiende planten uit de familie Rutaceae, inheems in het zuidelijke deel van Afrika. Gemeenschappelijke namen zijn Buchu, Boegoe, Bucco, Bookoo en Diosma. Buchu is gewaardeerd voor de geur en traditioneel, medicinaal gebruik.
Buchu struiken zijn kleine struiken, meestal met een rechte houtachtige stengel. Ze bereiken een hoogte van 30-100 cm.
Veel van de Buchu soorten zijn zeer aromatisch, en de geslachtsnaam betekent "goede geur". Agathosma is endemisch in de West-Kaap bergen van Zuid-Afrika en informeel aangeduid als "Buchu". Ze worden geteeld op een commerciële basis voor hun essentiële oliën, Verwerkte agathosma dranken werden grote schaal verkocht in Engels-sprekende landen als "buchu thee" rond 1860. Hoewel de vraag gedaald is in de loop der jaren, is de consumptie vandaag de dag nog steeds aanzienlijk.
De etherische olie wordt gebruikt bij de vervaardiging van smaakstoffen en parfum.

 

Toepassingen Buchu Olie

BeriVita Buchu Olie Puur is een etherische olie, die wordt gebruikt in aroma therapie. De geur van Buchu Olie doet denken aan munt en kamfer, maar er zit iets van zoetheid in en vooral van cassis (zwarte bessen). In de verdamper is buchu een bekende olie. Men kan ook wat buchu verdampen ter verlichting van luchtweg klachten.
 

Aanbevolen gebruik Buchu Olie

Aromabrander: 5-6 druppels etherische olie in een waterbakje boven een waxinelichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.
Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.
Alle verspreiders van etherische oliën vindt u hier>>


Niet onverdund gebruiken op de huid. BeriVita Buchu Olie is NIET bedoeld voor inwendig gebruik.

Bijwerkingen 
Voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik. 

Zwangerschap/Borstvoeding 
Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden. 

Niet gebruiken bij 
Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij irritatie van de huid of luchtwegen, meteen stoppen.

Bewaring 
Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren. Flacon na gebruik goed afsluiten.

Verpakking 
10ml glazen druppellfles
50ml aluminium canister

 

 

Buchu olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Buchu olie vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
Gratis verzending vanaf €35, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008