Abessijnse Olie, Abyssinian Oil Informatie, Werking en Gebruik

Abessijnse Olie Puur, Onbewerkt en Koudgeperst

Pure en koudgeperste Abessijnse of Abyssinian olie
 

  • algemene huidverzorging en natuurlijke haarolie
  • lichte olie, trekt snel in huid en haar
  • tegen verschijnselen huidveroudering
  • koude persing zaden Crambe Abyssinica
  • Abessijnse olie = Abyssinian Oil
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG)
​​​

​Wat is Abessijnse of Abyssinian olie

Natuurlijke Abessijnse Olie, Abyssinian Oil is een gele, heldere huid- en haarolie, die behoort tot de drogende oliën. De olie laat zich makkelijk verdelen over de huid en trekt snel in de huid. Abessijnse olie geeft geen kleverig of vettig gevoel na aanbrengen.
Abessijnse olie ruikt natuurlijk en is donker geel van kleur. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.
Deze natuurlijke olie heeft een bijzondere structuur die in geen andere plantaardige olie te vinden is, dit zou met name komen door het natuurlijke vetzuur Erucazuur. Hierdoor zou Abessijnse olie, qua structuur en eigenschappen, lijken op walvis olie (walschot). Abessijnse olie is ook rijk aan andere onverzadigde vetzuren.

Abessijnse olie wordt gewonnen uit zaad van de Crambe Abyssinica in het Nederlands wordt dit Afrikaanse bolletjeskool genoemd of Russische Mosterd. Deze plant komt van oorsprong voor rond het Middellandse Zeegebied en delen van Oost-Afrika, zoals Ethiopië (ook bekend als Abessinnië). Crambe wordt circa 1 meter hoog en bloeit met witte bloemen met een geel hart. De bolvormige vrucht groeit in trossen en bevat 1 zaadje. Dit oliehoudende zaad is groen-bruin van kleur. Met koude persing wordt de Abessijnse of Crambe zaadolie gewonnen uit de zaden. Deze olie is nauw gerelateerd aan koolzaad en mosterd en bevat ongeveer 40%-60% erucazuur.

 

Toepassingen Abessijnse Olie

Abessijn of Abyssinian olie wordt vaak vergeleken met Jojoba en Cactusvijgolie, maar het bevat veel meer erucazuur. Dit vetzuur staat bekend als een effectieve vochtinbrenger voor huid & haar. Abessijnse olie trekt snel in de huid, zodat poriën niet verstopt raken. Ideaal onzuivere of vette huid met acne verschijnselen. Deze natuurlijke olie wordt ook toegepast als algemene huidverzorging en tegen verschijnselen van huidveroudering zoals droge huid en rimpels (o.a. rond de ogen).

Abessijn als natuurlijke haarolie geeft een zijdeachtig textuur en zorgt voor een prachtige glans voor het haar. Het helpt ook om het haar te ontwarren, zonder een gevoel van vettigheid.
 
Abessijnse olie beschermd tegen uitdroging. Deze olie is zeer geschikt om zelf crèmes, lotions, en haarverzorgingsproducten te maken.
Deze lichte natuurlijke olie is ook prima te gebruiken als spray in een sprayflacon.

 

Abessijnse olie hoort bij de drogende tot half-drogende oliën.
De meeste natuurlijke oliën in ons assortiment horen bij de zogenaamde drogende oliën, deze trekken vrij snel in de huid en laten geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.
Dat maakt dat onze natuurlijke producten erg zuinig in gebruik en daardoor hoeft u ze minder vaak aan te schaffen! Daarbij zijn deze vaak stukken goedkoper dan "gewone" dagcremés.

Natuurlijke oliën zijn grofweg in drie categorieën in te delen:


Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linoleenzuur), des te sneller droogt de olie aan de lucht (verharsen).
Bij een droge, schrale huid maar ook bij een oudere huid is een meer niet-drogende olie meer geschikt. Hoe minder droog de huid is, des te drogender de olie mag zijn. Tot een sterk drogende olie bij een vette, glanzende en/of onzuivere huid. Belangrijk is om te beseffen dat een huidtype kan wijzigen in de loop der tijd en dat iedere huid anders is, en de reactie op de natuurlijke olie verschillend kan zijn.

 

Koudgeperst

De Crambe zaden worden schoongemaakt en “koud” gemalen of geperst, de temperatuur komt tijdens dit proces niet boven de 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat dan biologisch actieve stoffen onwerkzaam kunnen worden. U ziet hier een afbeelding van onze koude pers.
Tijdens het persen wordt de olie uit de zaden gedrukt. Daarna wordt deze natuurlijke olie alleen nog gefilterd en dan gaat het in de fles om uiteindelijk bij u thuis te belanden


Gebruik Abessijnse Olie

Abessijnse olie is puur te gebruiken maar ook, naar behoefte, prima te mengen met een andere pure olie of ‘reguliere’ huid- en haarproducten
 
  • ’s morgens en ’s avonds enkele druppels pure abessijnse olie aanbrengen op de huid of haar, licht inmasseren of met rollende beweging aanbrengen uit de glazen rollerfles.
  • Enkele druppels aanbrengen in handdoek droog haar en met vingertoppen inmasseren.
  • Andere pure Olie zoals Arganolie of Jojoba olie 1-10% aan toevoegen en met een sprayflacon als spray gebruiken

Reinigen van de huid (oil cleansing) 50ml Abessijnse Olie en enkele druppels rozenolie. Plantaardige olie kan prima vuil oplossen en de poriën van uw (gezichtshuid) reinigen zonder de beschermlaag van de huid aan te tasten, zoals vaak reinigers met water en/of alcohol wel doen.
Enkele druppels olie aanbrengen en inmasseren op de huid en gedurende 3 tot 5 minuten laten intrekken. Daarna een lauwwarm, licht vochtig, washandje of doekje zo'n 60 seconden op de huid of het gezicht draperen. Vervolgens veeg je de olie en het vuil weg met het washandje of doekje.

Abessijnse Olie is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik.

 

Samenstelling

Abessijnse Olie/Crambe abyssinica Seed Oil (99,9%), vitamine e (0,1%)
 

Bijwerkingen

Soms lichte huidirritatie door versterkte doorbloeding, dat verdwijnt meestal snel weer. Verder voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.
 

Zwangerschap/Borstvoeding

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.
 

Niet gebruiken bij

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bij ernstige irritatie van de huid, meteen stoppen.


Bewaring

Droog, koel en donker bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.


Verpakking

Glazen rollerfles 10ml
Glazen pipetfles 20ml
Kunststof flacon 50ml
Kunststof flacon 100ml
Glazen Pompfles 200ml
Aluminium fles 1 liter, 1000ml 

Abessijnse Olie bestellen in de BeriVita webwinkel

Onze Abessijnse Olie vindt u als u hier klikt. Bij de producten staan eventuele reviews/beoordelingen van klanten. Heeft u vragen of wilt u grotere hoeveelheden en/of bulk verpakkingen bestellen? Neemt u dan contact met ons op via info@berivita.com, we maken graag een offerte en mogelijk kunnen we u een aantrekkelijke korting aanbieden.Onze Abessijnse olie (ook wel Abyssinian Oil) is koudgeperst en puur. Gewonnen uit zaden van de Crambe abyssinica, ook wel Afrikaanse bolletjeskool of russisch mosterdzaad genoemd.

100% natuurlijk en vrijwel alles 100% plantaardig
Zonder parabenen, minerale olie en microplastics
Respect voor mens, dier en natuur: 100% Proefdiervrij
✓ Vanaf €35 verzending = GRATIS, anders €3,95
Makkelijk bestellen, ook zonder account
✓ Voor 15:00 uur besteld = Zelfde werkdag verzonden
Veilig en vertrouwd, sinds 2008