Nieuw: Dadelolie Puur

Unieke pure en koudgeperste Dadelolie afkomstig van de in het wild groeiende dadels van Balanites Aegyptiaca bomen, ook wel Balanieten bomen. Woestijn Dadelolie is een zeer prettige, natuurlijke huid- & haarolie. Helaas is deze natuurlijke olie in Nederland vrij onbekend en wij vinden dat erg jammer, het is een echte parel onder de natuurlijke oliën.
 

Wat is Dadelolie

Natuurlijke en koudgeperste Dadelolie, ook wel desert date oil, is een lichtgele, heldere huid- en haarolie, die behoort, wat betreft het gehalte, onverzadigde vetzuren, tot de half-drogende oliën. Qua eigenschappen, op huid & haar, lijkt Dadelolie echter meer op een drogende olie, dit betekent dat Dadelolie zich zeer makkelijk laat verdelen over de huid en erg snel intrekt. Dadelolie geeft vrijwel geen kleverig of vettig gevoel na aanbrengen.
Koudgeperste Dadelolie ruikt natuurlijk, droog. De geur van Dadelolie doet denken aan zand en woestijn. Onze Dadelolie is onbewerkt. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.


Dadelolie wordt gewonnen uit de pitten van dadels uit Somalië. Deze dadels komen van in het wild groeiende Dadel bomen van de soort Balanites Aegyptiaca. Meestal groeit de boom in woestijnachtige gebieden van het Midden-Oosten of Afrika. De boom heeft verschillende andere namen, in het Engels staan de vruchten bekendals soapberry, waarschijnlijk om dat deze dadels saponine bevatten, een natuurlijke zeepachtige stof, die ook veel in wasnoten voorkomt.


Met koude persing wordt onze woestijn Dadelolie gewonnen uit de pitten van de dadels. Dadelolie bevat zo'n 30% meervoudig onverzadigde vetzuren.
 

Eigenschappen & Toepassingen Dadelolie

Dadelolie trekt snel in de huid, zodat poriën niet snel verstopt raken. Deze natuurlijke olie wordt toegepast als algemene huidverzorging, bij droge huid en bij rode, gevoelige huid. 
Qua eigenschappen lijkt Dadelolie wel wat op Arganolie maar het trekt beter en sneller in de huid. Verder doet Dadelolie ook denken aan Abessijnse Olie en is Dadelolie daarmee nog het beste te vergelijken.

Dadelolie kan worden gebruikt als natuurlijke haarolie. Dadelolie geeft een zacht gevoel aan het haar en de hoofdhuid en zorgt voor een mooie glans van het haar. Dadelolie is een prima olie voor de hoofdhuid.

Deze natuurlijke olie wordt ook toegepast als basisolie. Dadelolie laat zich goed mengen met andere pure oliën en etherische oliën.

Dadelolie kopen kunt u hier>>

      12-07-2018 13:52     Reacties ( 2 )

Reacties (2)
 D. -  11-09-2018

Heet ook wel woestijndadelolie

 EsrA -  06-09-2018

Nooit van gehoord deze olie.. Ken wel dadels natuurlijk.... olie is bijzonder. Lucht die ervan afkomt is apart...bijna of je de woestijn ruikt..maar he. Mijn huid is er blij mee!