Nieuw: Mango Olie Puur

Nu alweer een maandje hebben we pure Mango Olie in ons assortiment. Puur wordt deze olie weinig aangeboden en dat is jammer. Veel mensen zijn daardoor onbekend met deze zeer prettige natuurlijke olie. De reden dat pure Mango Olie zo weinig wordt aangeboden is waarschijnlijk omdat deze olie, onbewerkt, een smeltpunt van iets warmer dan kamertemperatuur. Hierdoor is het bij warmer weer heel vloeibaar en bij kouder weer veel vaster, stroperiger.
 

Wat is Mango Olie?

Mango olie wordt gewonnen de pitten van de Mangifera Indica. Deze mango boom groeit in Zuid-Azië en het oosten van India. De Mango boom hoort bij de Anacardiaceae en is familie van de cashew en pistache bomen. Perzische handelaren brachten de mango pitten naar het Midden-Oosten. De Portugezen
brachten de boom naar Afrika in de 16de eeuw en vandaar worden de bomen meegenomen naar Brazilië.  

 

Verschil Mango Butter en Mango Olie

Naast Mango Olie hebben we ook pure Mango Butter in ons assortiment. Mango olie wordt gemaakt van de pitten van Mango's maar dan worden de pitten alleen geperst, bij lage temperatuur (koude persing).

Mango butter wordt ook gewonnen uit de pitten van de mango. Uit de mango wordt de pit gehaald, deze wordt gedroogd in de zon. Vervolgens wordt de pit licht geroosterd en gemalen. Met lauwwarm water wordt vervolgens stevig opgeklopt en daarna afgekoeld. Er ontstaat een boter/butter: Mango Butter. Deze butter wordt door een zeef gescheiden van het water en niet verder bewerkt.


Eigenschappen Mango Olie

Natuurlijke Mango Olie heeft een smeltpunt van ca. 24 °C, hierdoor is het bij kamertemperatuur soms stroperig of vaster van structuur. Bij nog lagere temperatuur kan het zelfs gestold zijn (bv na verzending). Hierdoor is het soms wat lastig uit het flesje te halen.
Met een klein beetje verwarmen, bijvoorbeeld in warm water of met de hand omklemmen, wordt de olie snel weer vloeibaar. Voor een optimale werkzaamheid niet boven de 35°C verwarmen.

 

Toepassingen Mango Olie

Mango olie ruikt mild & natuurlijk. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.
Mango Olie is wit tot geelachtig van kleur, deze natuurlijke olie behoort tot de niet-drogende oliën en is stroperig van structuur bij kamertemperatuur. 
Verder is Mango olie prima geschikt als verzorging en bescherming van kwetsbare huid zoals lippen.
Mango olie wordt toegepast als natuurlijke bescherming en voeding voor de huid. Het is zeer geschikt om een droge huid te voorkomen maar kan ook als algemene huidverzorging worden gebruikt. Daarnaast wordt op internet gebruik bij diverse huidaandoeningen, zoals eczeem & psoriasis aangeraden.

      09-11-2017 09:16     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.