Nieuwe Pure Olie: Haverolie & Avocado Olie

Haverolie

Haver (avena sativa) hoort bij de familie van de grassen maar haver vormt wel een bijzondere groep binnen deze grassen familie en heeft specifieke eigenschappen, die niet gevonden worden bij andere granen zoals tarwe of rogge. Haver is één van de weinige graansoorten die een natuurlijke olie bevat, een ander graan is bijvoorbeeld tarwe. Hier wordt onze tarwekiemolie uit gehaald.

Onze haverolie wordt gewonnen uit haverkorrels door koude persing. Haverzaden bevatten zo'n 10-15% olie.
Haverolie ruikt van nature niet onaangenaam. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe. Deze natuurlijke olie heeft een zachte structuur en is rijk aan tocopherolen en tocotrienolen maar ook andere vet oplosbare vitaminen en vetzuren.
Haverolie (Oat Oil) is een donkergele huidolie met een aangename geur, die behoort tot de niet-drogende oliën.

Haverolie wordt toegepast bij een droge en schrale huid. Verder is haverolie prima bij een rode, geïrriteerde huid. Op internet wordt haverolie aangeraden voor allerlei huid aandoeningen, waaronder psoriasis en eczeem.
Naast gebruik van haverolie op de huid wordt het ook toegepast bij de verzorging van nagels en nagelriemen.

 

Nieuw: Avocado Olie

Onze avocado olie wordt gewonnen uit pitten van de avocado, een vrucht van de avocado boom. (Persea gratissima). Met koude persing wordt deze natuurlijke olie uit de avocado pitten geperst.
Avocado olie ruikt mild & natuurlijk maar niet onaangenaam. De olie is wat stroperig en heldergeel van kleur. We voegen geen geurstoffen en/of aroma's toe.
Avocado olie is een huidolie en behoort tot de niet-drogende oliën maar deze natuurlijke trekt wel redelijk goed in de huid en het haar, door haar specifieke samenstelling.

Avocado olie wordt toegepast als algemene huidverzorging, bij droge huid en ter voorkoming van droge plekken. Verder wordt avocado olie gebruikt als haarolie bij droog en bij normaal haar.

Haverolie, avocado olie en alle andere pure oliën op berivita.com vindt u hier.

      30-09-2017 15:45     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.